21 ryttere red jagt i fuldt ornat

I dag red 21 ryttere jagt ved Kærstrup Gods ved Holeby. Rytterne skulle springe over et spisebord, de skulle springe i havet og springe alle sammen på en gang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Arrangøren bag dagens jagt var Kirsten Clausen. Hun havde forberedt dagen i dag ned til mindste detaljer.
- Det har været sjovt at arrangere, og når det er sjovt, så mærker jeg ikke, at jeg arbejder meget, siger hun.

Hun har brugt al sin fritid de sidste fjorten dage på planlægningen af jagten, der i dag blev afholdt ved Kærstrup Gods ved Holeby på Lolland.

I alt var der 21 ryttere med i dag, og Kirsten Clausen havde lavet 30 spring, som de skulle over. Forhindringerne var alt fra et spisebord til spring i havet til et bredt spring, hvor alle sprang samtidigt.

Publikumvenligt
Det er andet år, at hun arrangerer en jagt, og fokus i år var at give publikum den bedst mulige oplevelse. Konceptet var, at alle nysgerrige tilskuere kørte sammen i en karavane og lavede fem stop ved springene undervejs.

Kirsten Clausen havde forventet, at der ville komme omkring 10 biler, men i formiddags dukkede 20 biler op. Så med dobbelt så mange tilskuere, end hun havde forventet, fik hun nok at se til med at være den forreste bil, der førte an.

- Sidste år fik jeg ikke folk rigtigt med, så nu er det vigtigt at alle komme med mig, siger hun.

Tilfredse ryttere
Frederik Lüttichau, der var dagens ræv. Han var den rytter, der førte an i jagten. Han var meget glad for, hvordan det hele forløb.

- Det er en rigtig fin jagt. Det er et kæmpe stykke arbejde. Så det er et kæmpe arbejde, hun gør for os. Hun er et rigtigt jern, siger han.

I alt var ruten 15 kilometer, og alle ryttere kom sikkert igennem uden uheld.