¨

21 afmagrede og vandrøgte gravehunde fjernet fra ejendom på Lolland

Foto: TV ØST

Dyreværnets udrykningsleder har fjernet 21 gravhunde. Hundene er nu officielt overdraget til dyreværnsforeningen, efter tovtrækkeri med ejeren.

Hele 21 udsultede gravhunde er blevet fjernet af Dyreværnet fra en ejendom på Lolland.

- Alle hundene er ekstremt underernærede, og enkelte af dem er nærmest helt apatiske, fortæller udrykningsleder Nina Amdi Carlsen, der i samarbejde med Politi og dyrlæge har fjernet 21 afmagrede gravhunde fra en ejendom på Lolland.

Læs også: Indsamling efter hunde-vanrøgt runder kvart million

Dyreværnet, der modtager mellem 7-10 anmeldelser om dagen om misrøgt af kæledyr, var hurtige til at reagere, da der tikkede en anmeldelse ind om en masse gravhunde, der angiveligt boede i en stald. I den foruroligende anmeldelse stod der endvidere, at der var observeret døde hunde i stalden. Men da Dyreværnets ambulance nåede frem, nægtede ejeren at lukke udrykningslederen ind, og derfor måtte politiet tilkaldes.

Læs også: Vandrøgte hunde klar til adoption om 14 dage

- Jeg måtte kontakte politiet, der heldigvis rykkede hurtigt ud. De fik adgang til ejendommen, hvorefter de rekvirerede en dyrlæge til at komme og tilse hundene, fortæller Dyreværnets udrykningsleder Nina Amdi Carlsen. Hun fortsætter:

- Alle hundene er ekstremt afmagrede, dehydrerede, har dårlige tænder, blodmangel og kræver omfattende dyrlægebehandlinger, omsorg, mad og kærlighed. 

Ejeren ville ikke overdrage hundene til Dyreværnet frivilligt og derfor konfiskerede politiet hundene. Dyreværnet har ikke lovhjemmel til at tvangsfjerne dyr fra deres ejere, og hundene har derfor indtil i dag været ejers ejendom, selvom de nu er på Dyreværnets internat, hvor de bliver passet, medicineret og får det, de i lang tid har undværet: Mad, vand og pleje. 

Læs også: Dyrernes beskyttelse: Største sag nogeninde

- Siden vores dyreambulance kom hjem til internatet med alle hundene, har vi arbejdet i døgndrift. Både med at passe alle hundene men også for at få hundene overdraget.
Ejer ville først ikke overdrage hundene til os, men heldigvis er det i dag lykkedes at få ejer til at skrive under på, at hundene ikke skal tilbage til hende, fortæller direktør for Dyreværnet, Signe Sehested Lund:

- Det er en utrolig lettelse, at vi har sikret, at disse 21 forkomne snuder nu formelt er Dyreværnets. Vi fortsætter arbejdet med at få dem på fode igen, og så snart de er klar, skal de bortadopteres til nye blivende hjem. Jeg har talt med ejer, som er meget ulykkelig over situationen, hvilket vi naturligvis har fuld forståelse for. Der ligger altid en menneskelig skæbne bag, når dyrene mistrives. Men vi er og bliver en dyreværnsforening, og skal naturligvis tænke på dyrenes tarv, siger direktøren.

Desværre er dette ikke en enestående sag. Der indkommer flere og flere dyreværnssager, hvor et stort antal både hunde og katte må fjernes fra deres ejere. I 2014 hentede Dyreværnet hele 503 kæledyr fra kummerlige kår. Dette er næsten en firdobling af dyr hentet fra dyreværnssager siden 2012, hvor foreningen hentede 139 dyr fra dyreværnssager.

/Ritzau

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App