19-årig spredte utryghed på Lolland: Nu er han idømt 10 måneders fængsel

En 19-årig mand er idømt 10 måneders fængsel. Han er blandt de uromagere, der har plaget Nakskov på det seneste.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 19-årig mand har netop fået 10 måneders fængsel ved Retten i Nykøbing Falster. 

Han er dømt skyldig i 11 forhold, som handler om alt fra ulovlig tvang, hæleri, tyveri, overtrædelse af knivloven og lov om euforiserende stoffer til overtrædelse af færdselsloven.

Den 19-årige mand har været varetægtsfængslet siden den 31. august. 

quote Han er en del af de utryghedsskabende uromagere, der har været i Nakskov på det seneste

Christina Lund Gregersen, anklager 

- Han er en del af de utryghedsskabende uromagere, der har været i Nakskov på det seneste, siger anklager Christina Lund Gregersen. 

Den 19-årige blev også idømt en tillægsbøde på i alt 29.000 kroner: 1.000 for at køre med et nedslidt fordæk og 28.000 kroner for kørsel uden førerret.

Borgerne er skyld i successen

Anklageren fortæller samtidig, at der er berammet flere sager af lignende karakter. For 14 dage siden fik en person sin straf for vold, trusler og vidnetrusler. Og mellem jul og nytår er der flere sager, der er berammet. 

- Politiet bestræber sig jo på at komme de her uromagere til livs, siger Christina Lund Gregersen. 

Og det kan man blandt andet takke borgerne for, lyder det.

- Det er borgerne, der har afgivet forklaring i de her sager. Så man kan sige, at det er en succes, fordi borgerne har villet fortælle, hvad de har oplevet. Ellers har vi ikke kunnet føre de her sager, siger Christina Lund Gregersen. 

Gense indslaget: Unge bilister der kører med alt for hurtigt, generer borgerne i Nakskov.  Ofte er det flere gange på en dag at de kører gaderæs og det foregår både inde i centrum af byen og på nogle af de villaveje, der ligger udenom.  Så nu råber borgerne vagt i gevær.