18-årig fængslet for bombetrusler

Dommeren valgte torsdag at varetægtsfængsle en 18-årig mand i 14 dage. Han er sigtet for at stå bag tre bombetrusler mod feriecentret Lalandia.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 18-årig mand blev torsdag varetægtsfængslet i to uger ved Retten i Nykøbing Falster. Den unge mand er sigtet for at stå bag tre bombetrusler mod feriecentret Lalandia på Lolland.

Den sigtede nægter sig dog skyldig. 

Forsvareren valgte straks at kære afgørelsen, og landsretten skal nu skriftligt tage stilling til, om afgørelsen om varetægtsfængslingen skal stadfæstes.

- Jeg har en begrundet mistanke om, at han er gerningsmand til de bombetrusler, siger Anne Bundgaard, der er konstitueret dommer.

Ifølge dommeren er der siden første grundlovsforhør i sagen kommet nye beviser mod den sigtede.

 - Man har sammenlignet de tre håndskrevne bombetrusler med papirer fundet hos den 18-årige. Det vurderes, at det med stor sikkerhed er samme person, der har skrevet det hele, fortæller Anne Bundgaard.

Det er blandt andet en ansøgning til et kørekort og håndskrevne skoleopgaver, som er fundet hos den 18-årige.

Den sigtede er også blevet set på overvågning fra feriecentret, men det er der ifølge Anne Bundgaard ikke noget mærkeligt i, da den 18-årige rent faktisk arbejder på stedet.

Alligevel er han dog nu fængslet frem til den 2. september.

- Han er varetægtsfængslet, så han ikke kan påvirke politiets efterforskning, og fordi der er risiko for, at han vil gøre det igen, siger Anne Bundgaard.