17 personer anholdt i bandeuro: Nu ophæver politiet visitationszonerne

Politiet har ophævet visitationszoner på Lolland og Falster, lukket et rocker-klubhus og anholdt 17 personer med forbindelse til rockermiljøet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Spørger du Sydsjællands og Lollands-Falster Politi er gaderne blevet sikrere på Lolland og Falster. 

Her har politiet gennem en længere periode haft en styrket indsats mod netop rockermiljøet, da området har været plaget af skyderier, brandstiftelse og voldsepisoder.

quote Vi kommer til at fortsætte den her målrettede efterforskning, og det vil være dumt at afvise flere anholdelser

Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lollands-Falster Politi

- Vi har kørt hårdt på med traditionel efterforskning, siger politiinspektør Kim Kliver, der ikke vil afsløre, hvad efterforskningen konkret har bestået af.

Borgere har fået nok

Det er en længerevarende konflikt mellem rockergrupperingerne Satudarah og Mongols, som har fået politiet på tæerne og altså nu resulteret i 17 anholdelser, et lukket rocker-klubhus i Maribo og en vurdering af, at man trygt kan ophæve visitationszonerne i Nykøbing Falster, Stubbekøbing og Maribo.

- Vi har været meget synlige tilstede dernede og ageret, når de har forsamlet sig eller lavet andre ting, så man også kunne slå til mod dem, fortæller Kim Kliver om politiets indsats mod de to rockergrupper.

- Sidst, men ikke mindst, har flere borgere valgt ikke at ville acceptere den voldelige dagsorden, som de her miljøer prøver at sætte. Borgere, som har sat sig op imod det, og det har ført til nogle straffesager.

Flyttet fra klubhus

De 17 varetægtsfængslede er fra både Satudarah miljøet og Mongols miljøet. De er sigtet for en bred vifte af ting men primært vold, afpresning og våbenbesiddelse.

Udover anholdelser oplyser politiet, at Satudarah permanent er flyttet fra klubhuset i Maribo. Man vil dog stadig holde skarpt øje med rockergruppen. 

- Klubhusene er omdrejningspunktet for rockergrupperinger. Derfor vil vi også fortsætte vores store interesse for, hvad de gør i forhold til eventuelle nye tiltag på det område, siger Kim Kliver.

Seje lange træk

Politiet fortsætter med efterforskningen af rockergrupperne på Lolland og Falster, da der stadig er skudepisoder og "øvrige konflikthændelser".

- Så vi kommer til at fortsætte den her målrettede efterforskning, og det vil være dumt at afvise flere anholdelser, siger Kim Kliver.

- Det ville selvfølgelig være prisværdigt, hvis vi kunne gøre det som sådan et quickfix. At jeg bare kunne knipse, og så var der ro dagen efter, men det kan man ikke. Det er et langt sejt træk. Og det lange seje træk, det slutter ikke her.