17-årigt stortalent snuppede EM-titel

17-årige Anders Henriksen fra Nakskov blev i weekenden U17 europamester i billard foran langt mere erfarne modstandere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er en stolt far, der oven på weekendens triumf fortæller om sønnens bedrifter. Søndag blev 17-årige Anders Henriksen fra Nakskov U17 europamester i billard, og ifølge far Hans Henrik Henriksen er det en præstation i absolut særklasse.

- Det er helt exceptionelt, at han har vundet EM. Han spiller mod lande som Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig, hvor børnene bliver hevet ud af skolerne som 10-årige for at komme på sportsakademi og spille billard det meste af tiden. Landene har hver 10.000-15.000 dygtige ungdomsspillere. Herhjemme har vi Anders, og han har ikke engang det rigtige bord at spille på, så det er helt vildt, at han vinder det her EM, siger Hans Henrik Henriksen.

Stribe af sejre

Anders Henriksen dystede i disciplinen carambole, og med bare 1 enkelt tabt kamp kan han oven på en finalesejr mod tyske Simon Blondeel altså nu kalde sig Europas bedste ungdomsspiller.

De seneste måneder har i det hele taget været noget ekstreme for den unge herre, der har høstet DM titler i seniorrækkerne i carambole og en 2. plads i disciplinen cadre 47/2. Derudover tænkte han, at det kunne være sjovt at stille op i 3-bande carambole ved junior DM, selv om han aldrig havde prøvet det før. Alligevel vandt han.

- Han er et naturtalent ud over det sædvanlige. Normalt er man god i en disciplin, men Anders er god i mange, og så er han god til at lytte efter, hvad træneren siger til ham, og han er god til at træne, siger Hans Henrik Henriksen, der fortæller, at sønnen træner 6 timer dagligt i Nakskov og hver mandag kører til København for at træne hos elitetræner Dan Nielsen, som han i øvrigt slog ved DM.

Anders Henriksen går lige nu i 10. klasse i Nakskov, og ifølge faren er hans plan at vinde så meget som muligt inden for billard.