Lupinmark er blevet et kæmpe hit - 1000 biler kører forbi hver dag

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er helt vildt. Vi har aldrig oplevet noget lignende.

quote Der kommer tre biler i minutter for at se lupinerne. 1.000 biler om dagen

Malu Rasmussen, frøavlskonsulent

Situationen er vendt fuldstændig på hovedet hos Malu Rasmussen og  Carsten Nymand Larsen i Landet på Lolland i disse dage. De dyrker lupiner, og efter det flotte syn af deres mark blev vist på TV2 ØST forleden - og efterfølgende i andre medier - er parret blevet vidne til en mindre invasion.

- Der kommer tre biler i minutter for at se lupinerne. 1.000 biler om dagen. Og der er mere end én person i de fleste af bilerne, fortæller Malu Rasmussen.

Flere biler de seneste tre dage end i et helt liv

Parret bor ned ad en lille vej, så det er en fuldstændig usædvanligt syn, der møder dem.

- Min mand har boet her på gården i 56 år, og jeg vil vurdere, at der er kørt flere biler ned ad vores vej i de seneste tre dage, end der har kørt her tilsammen i resten af hans liv, siger Malu Rasmussen.

Folk kommer fra store dele af Østdanmark for at se lupinerne
Folk kommer fra store dele af Østdanmark for at se lupinerne
Folkevandring til Landet på Lolland i disse dage.
Folkevandring til Landet på Lolland i disse dage. Foto: Malu Rasmussen

Parret nyder, at det pludselige er blevet vildt populært at tage på lupinsafari.

- Det glæder mig da, siger Malu Rasmussen.

- Og folk opfører sig virkelig pænt. De holder pæn afstand og finder ud af det, selv om parkeringsforholdene ikke ligefrem er indrettet til sådan et rykind.

Det er frøfirmaet Vikima Seed i Holeby, der står bag produktionen af lupinerne, som skal høstes og sælges som frø. Malu Rasmussen arbejder som frøavlskonsulent hos firmaet, mens hendes mand er landmanden, der dyrker lupinerne på kontrakt for Vikima Seed.

Artiklen fortsætter under billedet.

Lupinerne giver gode muligheder for gode billeder, og det bliver i den grad udnyttet i disse dage.
Lupinerne giver gode muligheder for gode billeder, og det bliver i den grad udnyttet i disse dage. Foto: Malu Rasmussen

De har gennem årene dyrket masser af specialafgrøder for frøfirmaet. Kornblomster, purløg og andre flotte og farvestrålende afgrøder har stået på deres marker gennem årene.

quote Det er jo lidt sjovt, at det i min 29. sæson som frøavlskonsulent lige pludselig bliver så populært at komme og se på vores afgrøder

Malu Rasmussen

- Så det er jo lidt sjovt, at det i min 29. sæson som frøavlskonsulent lige pludselig bliver så populært at komme og se på vores afgrøder. Vi har jo før haft besøg af landbrugsklubber og landbrugsskoler. Men det her er jo noget helt andet, siger Malu Ramussen.

- Og det er en fryd for alle. For dem, der kommer og ser lupinerne, og for landbruget, der får glæde af at få noget positiv omtale.

Tre marker i Danmark

Lupinerne kom i jorden sidste år og kan give tre høstsæsoner, hvis det går godt. Der skal holdes rent omkring dem, og de skal stå tæt for at opnå det.

VIDEO: Her kan du se billeder af den smukke lupinmark, som lige nu trækker folk til fra nær og fjern.

 

Det er Carsten Nymand Larsen, der står for arbejdet i marken, der skal sikre planterne de optimale betingelser.

Vikim Seed har i alt tre lupinmarker i Danmark. Den anden er på Langø, også på Lolland, mens den tredje er blevet oprettet på Bornhom i år.