Serie
Livet på landet

Livet på landet - Slagtesvin til slagteriet

Vi tager igen på besøg hos landmand Kaj Rasmussen. Vi besøger hans slagtestalde, hvor slagtesvinene bor fra de vejer ca. 30 kg til de vejer ca. 110 kg og er parat til at blive slagtet. Vi følger med på deres sidste rejse, som går til Danish Crown i Ringsted.

Ørslevgård
I den midtsjællandske by Ørslev ligger Ørslevgård. Gården, der er ejet af Kaj Rasmussen, danner rammen om en konventionel svineproduktion. På gården er der 600 søer, som avler pattegrise til slagtning. Når pattegrisene vejer 30 kg kommer de over i de såkaldte slagtestalde, hvor bliver fedet op til de vejer 105 kg og er klar til slagtning. Kaj Rasmussen har ejet gården siden 1989.
Link til den forrige udsendelse fra Ørslevgård

30/6/2015

Hvad ved vi ikke-landmænd egentlig om landbruget?

Vi ved, at vi får vores korn, kød, mælk og grøntsager derfra. Vi kan se, når markerne skifter farve og vi kan lugte, når landbrugskalenderen står på gylle. Og så kender vi den utålmodige fornemmelse af at ligge bag en traktor på landevejen.
Men hvordan ser der ud i landbruget, og hvad laver landmændene?

I serien Livet på Landet får vi et unikt kig ind i en række forskellige landbrug i vores region - og vi bliver klogere på landmændenes hverdag, når de sår, høster, malker, inseminerer og alt det andet, som er landbrugets dagligdag.