¨

Serie Livet på landet

27:55

Dette afsnit

Livet på landet - Masser af køer

28/04/2015

I den første udsendelse fra Salsbjerggård skal Søren Madsen sælge 65 køer til en hollandsk køber.

I den første udsendelse fra Salsbjerggård skal Søren Madsen sælge 65 køer til en hollandsk køber. Vi er med, når dyrene udvælges og når dyrlægen ser til, at alt går rigtigt for sig.

Salsbjerggård

12.000 liter mælk! Så meget kommer der hver eneste dag ud af malkekøerne på Salsbjerggård i Lundby tæt på Vordingborg. Gården ejes af Søren Madsen, og han driver sine jersey malkekøer efter den New Zealandske metode: sæsonkælvning. Den indebærer, at køerne alle sammen kælver inden for de samme to måneder.
Fordelen ved sæsonkælvning er, at arbejdsopgaverne er afvekslende i løbet af året., og at kalvenes eventuelle børnesygdomme er forsvundet  inden et nyt kuld kommer til verden året efter.Søren Madsen med hans medarbejdere og hans mor Grethe, der blandt andet hjælper til, når gården har besøg af børnehaver.Hvad ved vi ikke-landmænd egentlig om landbruget?

Vi ved, at vi får vores korn, kød, mælk og grøntsager derfra. Vi kan se, når markerne skifter farve og vi kan lugte, når landbrugskalenderen står på gylle. Og så kender vi den utålmodige fornemmelse af at ligge bag en traktor på landevejen. Men hvordan ser der ud i landbruget, og hvad laver landmændene?

I serien Livet på Landet får vi et unikt kig ind i en række forskellige landbrug i vores region - og vi bliver klogere på landmændenes hverdag, når de sår, høster, malker, inseminerer og alt det andet, som er landbrugets dagligdag.

Afsnit

Alle serier A - Å