¨

Serie Livet på landet

27:37

Dette afsnit

Livet på landet - Mæh, siger det lille lam

19/05/2015

I den første udsendelse fra Knuthenlund er vi med en tur i mejeriet, hvor fåreostene bliver fremstillet.

I den første udsendelse fra Knuthenlund er vi med en tur i mejeriet, hvor fåreostene bliver fremstillet. Vi ser også når fårene bliver malket og fodret.


Om Knuthenlund
Fra foldene og staldene på Knuthenlund bliver man mødt af et brægekor af fine, lyse lammebræg og store, dybe fårebræg. Det gamle gods på Lolland har knapt 500 malkefår, der leverer mælk til ost og youghurt og begge dele bliver produceret i godsets ejet mejeri. Knuthenlund har vundet flere priser for deres oste, som sælges både på det nationale og det internationale marked.
Knuthenlund ejes af Susanne Hovmand-Simonsen, der er fjerde generation på stedet. Hun bor på godset med sin mand og to børn.

Hvad ved vi ikke-landmænd egentlig om landbruget?

Vi ved, at vi får vores korn, kød, mælk og grøntsager derfra. Vi kan se, når markerne skifter farve og vi kan lugte, når landbrugskalenderen står på gylle. Og så kender vi den utålmodige fornemmelse af at ligge bag en traktor på landevejen. Men hvordan ser der ud i landbruget, og hvad laver landmændene?

I serien Livet på Landet får vi et unikt kig ind i en række forskellige landbrug i vores region - og vi bliver klogere på landmændenes hverdag, når de sår, høster, malker, inseminerer og alt det andet, som er landbrugets dagligdag.

Afsnit

Alle serier A - Å