¨

Serie Livet på landet

28:08

Dette afsnit

Livet på landet - Køerne danser

26/05/2015

Der bliver danset, og hoppet og stanget for sjov, når køerne bliver lukket på græs for aller første gang efter vinterens ophold i staldene.

Der bliver danset, og hoppet og stanget for sjov, når køerne bliver lukket på græs for aller første gang efter vinterens ophold i staldene.

Tag med når vært Maria Bernhard besøger Salsbjerggård i Lundby og oplev de kåde køer, der sparker vinterens opsparede energi ud af kroppen.

Denne gang på Salsbjerggård er det blevet tid til at sætte køerne på græs. Selvom det ikke er et krav for en konventionel kvæglandmand, at køerne skal på græs, så er det vigtigt for gårdejer Søren Madsen, at hans køer kommer ud på i det grønne. Søren Madsen åbner døren til gården, så besøgende kan se køerne danse og hoppe afsted ud på markerne. Dog får de ikke lov at se tyrene komme på græs, det er for farligt, så det må vente til de besøgende er gået hjem.

Hvad ved vi ikke-landmænd egentlig om landbruget?

Vi ved, at vi får vores korn, kød, mælk og grøntsager derfra. Vi kan se, når markerne skifter farve og vi kan lugte, når landbrugskalenderen står på gylle. Og så kender vi den utålmodige fornemmelse af at ligge bag en traktor på landevejen. Men hvordan ser der ud i landbruget, og hvad laver landmændene?

I serien Livet på Landet får vi et unikt kig ind i en række forskellige landbrug i vores region - og vi bliver klogere på landmændenes hverdag, når de sår, høster, malker, inseminerer og alt det andet, som er landbrugets dagligdag.

Afsnit

Alle serier A - Å