Serie
Livet på landet

Livet på landet - Gamle danske husdyrracer

Der er altid gang i nye tiltag på Knuthenlund. I denne udsendelse ser godsejer Susanne Hovmand-Simonsen på planer for udvidelse af mejeriet. Produktionen af fåreoste i mejeriet skal nemlig suppleres af produktionen af komælksoste. Køerne, der skal levere mælken til mejeriet, er ikke af en hvilken som helst race. Køerne på Knuthenlunds marker er af racen den gamle røde danske malkeko. Og det er der en særlig grund til. Susanne går nemlig op i bevarelsen af de gamle danske husdyrracer. Derfor er det også sortbrogede landgrise, der går og roder i jorden i godsets svinefolde.

Om Knuthenlund

Fra foldene og staldene på Knuthenlund bliver man mødt af et brægekor af fine, lyse lammebræg og store, dybe fårebræg.

Det gamle gods på Lolland har knapt 500 malkefår, der leverer mælk til ost og youghurt og begge dele bliver produceret i godsets ejet mejeri.

Knuthenlund har vundet flere priser for deres oste, som sælges både på det nationale og det internationale marked. Knuthenlund ejes af Susanne Hovmand-Simonsen, der er fjerde generation på stedet. Hun bor på godset med sin mand og to børn.

Link til den forrige udsendelse fra Knuthenlund:

http://www.tveast.dk/video/2015-05-19/livet-paa-landet-04

5/10/2015

Hvad ved vi ikke-landmænd egentlig om landbruget?

Vi ved, at vi får vores korn, kød, mælk og grøntsager derfra. Vi kan se, når markerne skifter farve og vi kan lugte, når landbrugskalenderen står på gylle. Og så kender vi den utålmodige fornemmelse af at ligge bag en traktor på landevejen.
Men hvordan ser der ud i landbruget, og hvad laver landmændene?

I serien Livet på Landet får vi et unikt kig ind i en række forskellige landbrug i vores region - og vi bliver klogere på landmændenes hverdag, når de sår, høster, malker, inseminerer og alt det andet, som er landbrugets dagligdag.