Serie
Livet på landet

Kornets Dag på Viskingegården

 En gang om året slår familien Mejnerts dørene op til Kornets Dag på Viskingegården. De besøgende kan komme på markvandring, på rundvisning i møllen og børnene kan bage brød af mel fra Mejnerts marker.

Viskingegården:

Firmaet Mejnerts, der ligger på Viskingegården i Svebølle, står i melets tegn. Firmaet, der ejes af Niels og Anne Mejnertsen, består af fire gårde, en mølle og en gårdbutik. Derudover driver Mejnerts 800 hektar jord med økologisk planteavl. De har et motto, der hedder "Fra Muld til Mund", fordi de synes det er skønt at plante eget korn i jorden, se det vokse op, male det på egen mølle, for til sidst at kunne bage eget brød.

Tidligere udsendelser fra Mejnerts Landbrug:

Mel på Viskingegården (http://www.tveast.dk/video/2015-04-21/livet-paa-landet-01)

Møllen maler på Viskingegården (http://www.tveast.dk/video/2015-06-09/livet-paa-landet-07)

5/10/2015

Hvad ved vi ikke-landmænd egentlig om landbruget?

Vi ved, at vi får vores korn, kød, mælk og grøntsager derfra. Vi kan se, når markerne skifter farve og vi kan lugte, når landbrugskalenderen står på gylle. Og så kender vi den utålmodige fornemmelse af at ligge bag en traktor på landevejen.
Men hvordan ser der ud i landbruget, og hvad laver landmændene?

I serien Livet på Landet får vi et unikt kig ind i en række forskellige landbrug i vores region - og vi bliver klogere på landmændenes hverdag, når de sår, høster, malker, inseminerer og alt det andet, som er landbrugets dagligdag.