Ugens Gadget - Iphone som cykelcomputer

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

iBike Dash

Danmark er et cykelland, og cykling er en nem og god måde at få lidt motion og sundhed på. Endnu sjovere bliver det, hvis man har en cykelcomputer. Her kommer din smartphone ind i billedet. For smartphonen kan laves om til en cykelcomputer. Der findes en lang række cykel-apps til både Android og iPhone, men du kan også vælge iBike, der er en del mere avanceret og også en del dyrere.

Med iBike Dash, sætter man iBike-holderen på sin cykel, og putter din iPhone ned i det vandtætte etui, samt sætter en sensor på dit dæk. Derudover skal man downloade den gratis iBike app og indstille app'en alt efter, hvilken cykel du cykler på, dækkenes størrelse, din cykelposition, vægt m.m. Herefter forvandles din iPhone til en cykelcomputer, der kan registrere alt fra hastighed og distance til kadence og kalorier. Tilslutter du en hjertemåler, kan du måle puls, og du kan også få kortvisning og endda se vindhastighed. Ligeledes er der videoer i app'en, der kan hjælpe dig med opsætning af holderen og sensorer.

Det er en dyr sag, men også fascinerende og sjov, især hvis du cykler hver dag f.eks. til arbejde eller studie. Mangler du ekstra motivation, er der indbygget forskellige træningsprogrammer, og du kan sende dine egne træningsprogrammer til venner via email, så de også kan få lidt inspiration.

Fås blandt andet online på den danske Apple Store til 1.199 kroner