Jytte og Verner skal holde fast

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Jytte og Verner har kæmpet en brav kamp for at få en sundere livsstil - og nu begynder resultaterne at kunne ses.

Men det er også nu, at de for alvor skal holde fast. Se opskrifterne her:

Bagte æblerIngredienser1dl brun farin1tsk kanel1spsk vand50g grofthakkede mandler4 æblerVaniljecreme: 3dl surmælksprodukt (højst 11/2 g fedt pr. 100 g)2tsk sukker1½tsk vaniljesukkerTilberedningRør farin, kanel, vand og mandler sammen til en mandelmasse. Fjern kernehuset fra æblerne med en teske, men bevar æblerne hele. Fordel mandelmassen i de fire æbler og læg dem i et ildfast fad og bag dem i ovnen i 20-25 min. ved 200 grader.Rør alle ingredienserne til vaniljecremen sammen og spis æblerne med vaniljecreme til, mens de endnu er varme.Hvis du vil tabe dig, kan du spise:1 æble med 3 spsk. vaniljecreme. SmåkagerneIngredienser200g mandler 2tsk bagepulver300g sukker4 æg1tsk salt1tsk kanel1tsk kardemomme2dl rosiner500g hvedemel, ca.æg til penslingTilberedningHak mandlerne groft. Bland mel, bagepulver og krydderier, men hold 2 dl mel tilbage, som tilsættes efterhånden. Bland resten af ingredienserne i og ælt dejen sammen. Når dejen kan æltes uden at hænge i fingrene, deles dejen i 4 lige store dele, der rulles til lange tykke "pølser" (ca. 3 cm i diameter). Lægges på bagepapir på bagepladen. Pensles med sammenpisket æg og bages midt i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter. Når "pølserne" er lidt afkølede, skæres de i tynde (ca. ½ cm tykke), skrå skiver

Sundere Julekonfekt100 g dadler100 g rosiner100 g tørrede figner100 g mandler100 g kokosmelrevet skal af en økologisk appelsin3 spsk kakao pulver1 -2 tsk vanilje sukker ELLER kanel.Til at drysse på konfekten brugte jeg hakkede gojbær, hakkede pistacienødder og kokosmel.

Blend mandlerne.

Tilsæt de øvrige ingredienser og blend til en ensartet klistret masse.

Rul massen til tre stænger.

Tril stængerne i krymlet eller tril kugler, som trilles i krymlet.

Inden stængerne skæres i mudrette størrelser, stilles de i køleskab minimum 1 time.

Opbevar konfekten 1 uge i køleskab.


Nyhedsoverblik