Tomme, forfaldne huse skal gøres til grønne områder

Mange huse står tomme i regionen. I Holeby på Lolland ønsker de nu at imødekomme problemet ved at rive de forfaldne huse ned og danne grønne områder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er et velkendt syn. I store dele af regionen står mange, faldefærdige huse tomme.

Et af de steder, hvor indbyggertallet er faldet betydeligt de seneste år er på Lolland, og derfor er antallet af tomme huse i overskud vokset betydeligt.

Det drejer sig om huse af elendig stand, der ikke kan repereres, og som er henfaldet til det offentlige. Det fortæller Søren Kolstrup (Enhedslisten), som er byrådsmedlem i Lolland Kommune.

quote Alle grunde skal indgå som led i en natur- og kulturstrategi, så vi kan udnytte grundene til fælles bedste.

Søren Kolstrup, medlem af Enhedslisten i Lolland Kommune

Vil tiltrække nye beboere

Han ønsker derfor at gøre noget ved problemet ved at omdanne disse grunde til grønne arealer. Det vil ske i et samarbejde mellem kommunen og  Borgerforeningen for Holeby.

- Jeg har stillet forslag om, at alle tomter (red. grunde) skal indgå som led i en natur- og kulturstrategi, så vi kan udnytte grundene til fælles bedste. Det kan for eksempel være til gavn for turisme, borgere og kultur, siger Søren Kolstrup.

Også Peder Wood-Pedersen Fra Holeby, som er frivillig i Borgerforeningen og har været med i arbejdet med de grønne områder, er meget positiv over forslaget. Han tror, at det kan tiltrække folk.

quote Det giver et dårligt indtryk, at der står tomme, faldefærdige huse i en by. Det skal være med til at styrke fællesskabet og sætte gang i ny udvikling, som skal tiltrække nye beboere

Peder Wood-Pedersen, frivillig i Holeby Borgerforening

- Det giver et dårligt indtryk, at der står tomme, faldefærdige huse i en by. Det skal være med til at styrke fællesskabet og sætte gang i ny udvikling, som skal tiltrække nye beboere, siger Peder Wood-Pedersen.

Håber på udbredelse

Holeby er det første sted, man prøver.

- Indtil videre forsøger vi med to til tre grunde omkring Holeby.  Vi er blevet enige om et pilotprojekt, for at folk skal se, hvordan det kommer til at køre, siger Søren Kolstrup.

Det er en nødvendighed.

- Jeg håber på udbredelse. Vi er nødt til  at udnytte og tage vare på de grunde, der er, siger han.

Der er endnu ikke en præcis dato for, hvornår pilotprojektet går i gang, men Søren Kolstrup håber, at det bliver hurtigst muligt.