¨

Vil finde pyroman på Facebook (Video)

Foto: TV ØST

Bekymrede borgere fra Rødby har oprettet en gruppe på Facebook, hvor de beder om hjælp til at finde brandstifteren i Rødby.

- Vi er mange, der er bekymrede og trætte af det. Det er bare så uretfærdigt. Man tør ikke at gå i seng om aftenen, for man ved ikke, hvornår huset er fyldt med røg, siger Anja Aagaard Bech fra Rødby.

Derfor oprettede hun søndag formiddag Facebookgruppen ”Hjælp med at finde pyromanen/brandstifteren i Rødby/Rødbyhavn”. Efter et døgn er der nu 250 medlemmer af gruppen.

Gennem den seneste måned har der været ni større brande på Lolland. Natten til søndag satte en eller flere pyromaner formentlig ild til 300 tons halm på en gård i Rødbyhavn.

- Vi synes, at det var dråben. Vi vidste ikke, hvor vi kunne gøre noget, men så var der Facebook. Her håber vi, at der er nogen, der ved noget,  og på den måde kan vi måske opklare det, siger hun til TV2 ØST.

Inde i gruppen er der allerede een person, der er kommet med et bud på, hvor brandstifteren kommer fra. Anja Aagaard Bech håber på, at den slags informationer kan hjælpe Politiet til at opklare sagen.

Politiet erkender også overfor TV2 ØST, at det kan være svært at opklare sager om påsatte brande.

- Ofte brænder beviserne jo væk, og gerningsmanden har som regel ikke tilknytning til området. Så det er svært, at knytte en enkelt person til branden, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielse fra Sydsjælland- og Lolland-Falsters politi.

Du kan finde Facebook-gruppen her:

Hjælp med at finde pyromanen/brandstifteren i Rødby/Rødbyhavn

[video:video_mangler:091207_paasatte_brande.flv]

Antallet af påsatte brande er de sidste år steget markant her i regionen. Fra 375 brande i 2007 - over 534 i 2008 - til 445 brande i de første ti måneder af 2009

 

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App