27-årig kvinde for landsretten for klokken 3 brande

Den 27-årige kvinde, som i januar blev dømt for 3 brande i Næstved-området, skal i landsretten i dag, hvor hun vil frifindes.

Tema: Kvinde startede lang række brande - vi følger sagen
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag begynder landsretssagen mod en 27-årig kvinde, som i byretten er dømt for at stå bag flere brande i Næstved-området.

Det skriver Sjællandske.

Kvinden blev i januar i år dømt i byretten for at stå bag 3 brande i Næstved-området. Oprindeligt var hun sigtet for at være kvinden bag 7 brande, hvoraf flere havde det tilfælles, at de var startet omkring klokken 3 om natten, og gerningsmanden fik derfor tilnavnet klokken 3 pyromanen.

Retten fandt kun bevis for, at den 27-årige kunne dømmes for de 3 af dem.

Frifindelse eller mild straf

Kvinden blev idømt en behandlingsdom, da hun ikke er egnet til almindelig fængselsstraf, men hun håber at blive frikendt i landsretten, lyder det fra hendes forsvarer Andro Vrlic.

- Min klient nægter sig skyldig og vil frifindes. Hvis hun alligevel dømmes i landsretten, vil hun have rettens mildeste straf, siger han til avisen.

Blev set ved flere af brandene

TV2 Øst har tidligere bragt indslag og tekst om sagen, hvor vi fortalte, at kvinden blev anholdt 4. juli sidste år. Hun var på det tidspunkt bosat på et psykiatrisk center i København, men havde opholdt sig en del hos sin mor i Næstved.

Der blev aldrig fundet DNA materiale, der kunne fælde hende, men kvinden blev set i nærheden af flere af brandene. Derfor valgte politiet at overvåge hende, hvilket til sidst førte til anholdelsen.