Slagelse

Det kan afgøre valget i Slagelse Kommune

Få overblikket over de vigtigste, politiske sager i Slagelse Kommune lige her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kommunalvalget er i fuld gang, og inden længe skal du være med til at beslutte, hvem der bliver valgt ind i byrådet i Slagelse Kommune.

TV2 ØST har samlet tre sager, der diskuteres højlydt og kan afgøre valget.

Sagerne kan måske være med til at afgøre, hvor du skal sætte dit kryds på valgdagen den tirsdag 16. november.

Økonomien

De mindre sager som driften af en varmestue i Korsør eller store sager som budgettet for 2021 udløser ofte maratondebatter i byrådet og ender i uenighed. 

Læs også
Analyse: Alle kæmper om magten i Danmarks giftigste byråd

Når borgmester John Dyrby Paulsen (S) siger, at det går glimrede med kommunes økonomi, lyder det fra modparten, at kommunen er på vej i gældsfængsel. Derfor bliver økonomien uden tvivl et centralt tema i valgkampen.

Danmarks giftigste byråd

Efter valget i 2017 overtog John Dyrby Paulsen (S) borgmesterkæden og et byråd, der blev betegnet som Danmarks giftigste. Det er ikke blevet bedre siden. Voxmeter målte i sommeren 2021, at vælgernes tilfredshed med de folkevalgtes indsats ligger tæt på bunden.

Læs også
Antallet af hjemløse stiger: - De føler ofte, at deres stemme er ligegyldig

Generelt har fronterne i byrådssalen været trukket skarpt op i hele valgperioden, hvor John Dyrby Paulsen ifølge TV2 ØSTs politiske redaktør flere gange har kastet sig ud i politiske slagsmål med de andre byrådsmedlemmer. 

Stemningen i byrådet, der er blevet kaldt landets giftigste byråd, kan derfor smitte af på vælgernes beslutning i forhold til at sætte krydset på stemmesedlen.

Islamisk kulturhus skabet heftig debat

Det skabte heftig debat, da byrådet stemte ja til en ny lokalplan, der skal give mulighed for et permanent islamisk kulturhus ved Landsgravvej og Karolinevej i Slagelse. 

Læs også
Forening hyldes for at bidrage til udvikling i lokalområdet

Både flere borgere og politikere har givet udtrykt for, at de frygter, der vil blive drevet moské på området, som ifølge dem kan føre til øget kriminalitet. De er ligeledes bekymret for integrationen.

Dansk Folkepartis nye borgmesterkandidat, Henrik Brodersen (DF), markerede sig kraftigt under debatten om lokalplanen, og det islamiske kulturhus kan blive et sprængfarligt tema under valgkampen.