Kalundborg

Det kan afgøre valget i Kalundborg Kommune

Få overblikket over de vigtigste, politiske sager i Kalundborg Kommune lige her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kommunalvalget er i fuld gang, og inden længe skal du være med til at beslutte, hvem der bliver valgt ind i kommunalbestyrelsen i Kalundborg Kommune.

TV2 ØST har samlet tre sager, der diskuteres højlydt og kan afgøre valget.

Sagerne kan måske være med til at afgøre, hvor du skal sætte dit kryds på valgdagen den tirsdag 16. november.

Borgmester mister støtte

Borgmester Martin Damm (V) har siden sidste kommunalvalg mistet opbakning fra flere partier i byrådet. 

I 2017 var Venstre i valgforbund med blandt andre Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti. Men de har i stedet dannet deres eget valgforbund og efterlyser et bredere samarbejde i byrådet og mindre blokpolitik.

Samtidig har Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Liberal Alliance fundet sammen i en trio, der peger på Peter Jacobsen (DF) skal være borgmester. Radikale Venstre mener dog fortsat, at Martin Damm er det bedste bud på en borgmester. 

Men det er næppe nok til, at han kan tælle til de minimum 14 mandater, der skal til at have et flertal. Der skal andre partier med.

Socialdemokrater spænder ben for sig selv

Den socialdemokratiske mudderkastning kan få betydning for, hvor vælgerne sætter deres kryds. For Socialdemokratiet har brugt vinteren og foråret til et internt rivegilde. 

Den tidligere borgmesterkandidat Gunver Jensen (S) blev til sin egen store overraskelse vraget som spidskandidat. Den tjans gik i stedet til Tina Beck-Nilsson (S).

Det valg antændte en hidsig konflikt og endte med, at der blev etableret en hel ny Socialdemokratisk lokalforening. Nu er der to, og freden har ikke helt sænket sig. Urolighederne kan sikre borgmester Martin Damm et genvalg.

Skolerne får dumpekarakter

Et andet centralt valgtema, der vil blive diskuteret på vælgermøderne, er et klassisk tema, som også fyldte meget ved den seneste valgkamp. 

Skolerne får nemlig stadig dumpekarakterer, og alt for mange elever klarer sig dårligt i dansk og matematik. Vælgerne vil have løsninger fra kandidaterne, så deres børn kan få mere ud af undervisningen.

DEL: