Tidligere bofælle: Kundby-pige ændrede sig, da hun fik ældre kæreste

Den varetægtsfængslede pige fra Kundby ændrede radikalt adfærd i efteråret. Det fortæller en tidligere bofælle fra et opholdssted, der mener, at forandringen kan være sket, da pigen fik en ældre kæreste.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 15-årige pige fra Kundby, der i går blev varetægtsfængslet, kan være blevet radikaliseret i forbindelse med, at hun fik en ny og ældre kæreste. Det erfarer TV ØST fra en tidligere bofælle på et opholdssted for unge i Nykøbing Sjælland, hvor Kundby-pigen boede nogle måneder i foråret 2015:   

- Det virkede som om, at hun ændrede sig efter, at hun blev kæreste med ham. Jeg kender ham ikke, men han ser meget ældre ud, fortæller den tidligere bofælle.

Bofællen, som er 17 år og stadig bosat på opholdsstedet, har set billeder af pigens nye kæreste gennem et socialt medie, hvor den 15-årige svarede på spørgsmål i alle afskygninger.

Det er ud fra billeder og tekster fra dette sociale medie, at bofællen mener, at Kundby-pigen og den ældre fyr med arabisk udseende er kærester. Der ligger blandt andet et billede af manden, hvor han sidder på førersædet af en bil.

Småforvirret teenager

Kundby-pigen boede ifølge den tidligere bofælle på opholdsstedet i tre-fire måneder.

- Hun virkede som en helt almindelig teenager, som bare var lidt småforvirret, fortæller bofællen.

Derfor kom det også meget bag på hende, da hun hørte nyheden om, at det netop var hendes bekendte, som har bragt landets politi og terrorberedskab på den anden ende:

- Jeg synes, det er fuldstændig sindssygt. Hun var meget stille og rolig på opholdsstedet. Der var ingen af os, der havde set det her komme.

Skulle være blevet på opholdsstedet

Der var ifølge bofællen ikke så mange, der snakkede med hende på opholdsstedet, og Kundby-pigen gav ofte også selv udtryk for, at hun ikke kunne lide at være der.

Efter tre-fire måneder flyttede den 15-årige pige derfor hjem til sin mor i Kundby igen, men det er den tidligere bofælle nu ikke længere sikker på var en god idé:

- Vi var mange samlet i går, hvor vi sad og snakkede om, at hun nok skulle være blevet boende her. Det havde nok været bedre for hende, fortæller hun.