Terrorsigtet pige var i praktik hos politiet

Den 15-årige pige fra Kundby har sidste år været erhvervspraktikant hos den samme politikreds, som nu har fængslet hende på terrormistanker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 15-årige pige fra Kundby, der ifølge TV2 er fængslet på baggrund af sigtelser om blandt andet terrorisme, har indenfor det seneste år været erhvervspraktikant hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Det oplyser pigen selv på det sociale netværk Google+. Det oplyser TV ØST.

Sagen er mørkelagt

TV ØST har uden held forsøgt at få Midt- og Vestsjællands Politi til at bekræfte eller afkræfte pigens oplysninger.

Det er Midt- og Vestsjællands Politi, der står bag anholdelsen af pigen, hvis anholdelse blev fulgt op med en ransagning af pigens hjem, der blev foretaget med assistance fra Forsvarets bomberydnings-eksperter, EOD.

Pigen har som led i sin skolegang flere gange været i praktik hos forskellige virksomheder. Ud over politiet har hun også været hos et dyrehospital.

Svært at blive praktikant i politikredsen

Ifølge pigen har praktikken fundet sted i 2015.

For at blive erhvervspraktikant hos Midt- og Vestsjællands Politi skal man ifølge politiets oplysninger være fyldt 15 år, være fysisk robust og selv have lyst til at blive politibetjent.

Eleven skal redegøre for denne drøm i en særlig ansøgning, der også omfatter ens fulde CPR-nummer, og ansøgningen skal endvidere underskrives af ens klasselærer.

Politikredsen understreger, at de kun udvælger nogle få elever til praktikken, der derefter får besked om valget per brev.

Pigens erhvervspraktik har efter alt at dømme fundet sted tidligere end oktober 2015, hvor pigen ifølge egne oplysninger konverterede til islam. Midt og Vestsjællands Politi tilbød da også i efteråret 2015 kun erhvervspraktik i Ringsted grundet interne omlægninger.

Fængslet for terroranklager

Ifølge politiet er sagen mørklagt på grund af efterforskningen, men ifølge TV 2 er pigen fra Kundby sigtet for at være i besiddelse af sprængstoffer og for at billige terrorhandlinger efter paragraf 136, som hører under terrorlovgivningen og som blandt andet dækker over forbrydelser mod staten.

Læs meget mere om pigen i vores portræt: Netflix, dyr og One Direction: Portræt af pigen fra Kundby