Sydskolen: Skræmmende, at planerne var så langt fremme

Gudskelov blev det opdaget, lyder det fra skolebestyrelsen ved Sydskolen i Fårevejle. Attentatet mislykkedes, da Kundby-pigen ikke modtog en ordre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er skræmmende, at planerne var så langt fremme.

Sådan lyder det fra Lene Terkelsen, der er formand for skolebestyrelsen ved Sydskolen i Fårevejle. 

For netop Sydskolen i Fårevejle var én af de to skoler, som den 16-årige pige fra Kundby er tiltalt for at ville bombe den 8. januar 2016. Planen mislykkedes ifølge anklageskriftet kun, fordi hun ikke modtog en ordre om at udføre angrebet. 

quote Gudskelov blev det opdaget, og vi priser os lykkelige over, at der ikke skete noget

Lene Terkelsen, formand for skolebestyrelsen ved Sydskolen i Fårevejle

- Gudskelov blev det opdaget, og vi priser os lykkelige over, at der ikke skete noget, siger Lene Terkelsen til TV ØST.

Den 16-årige Kundby-pige, der har siddet varetægtsfængslet i 13 måneder, gjorde forberedelser til fremstilling af en eller flere bomber til brug ved terrorhandlinger henholdsvis den 8. januar 2016 og den 8. februar 2016.

Formand: Skolen gør alt for at håndtere sagen

Angrebene skulle udføres på henholdsvis Sydskolen i Fårevejle og den jødiske skole Carolineskolen på Østerbro i København.

Men det mislykkedes, idet tiltalte i forhold til Sydskolen ikke modtog en ordre om at udføre angrebet samt blev kontaktet af politiet.

- Jeg synes, skolen gør alt for at håndtere sagen på den rigtige måde. Selvfølgelig bliver der snakket om den, når der er noget fremme i medierne, men til hverdag er det ikke noget, der fylder så meget. Nu må sagen gå sin gang i retten, siger Lene Terkelsen.