¨

Spektakulær sag om bombeplaner nærmer sig sin afslutning

En 16-årig pige fra Kundby har tilbragt 11 måneder som varetægtsfængslet på en institution i en sag om terrorplaner mod to skoler på Sjælland. Foto: TV ØST

Politiet er efter 11 måneder tæt på at have afsluttet efterforskningen i sag om terrorplaner mod skoler.

En 16-årig pige fra Vestsjælland har nu siddet fængslet i 11 måneder, sigtet for at planlægge bombeangreb mod den jødiske Carolineskolen i København og Sydskolen i Fårevejle.

Mandag har en dommer i Retten i Holbæk afgjort, at pigen skal forblive fængslet i fire uger endnu.

9. januar vil der igen blive taget stilling til, om det er nødvendigt fortsat at holde pigen fængslet. På det tidspunkt vil hun have siddet varetægtsfængslet i lige under et år.

Også en nu 25-årig mand har siddet fængslet i lige så lang tid. Han er sigtet for at medvirke til pigens planer om at angribe de to skoler med hjemmelavede bomber.

Nægter sig skyldige

Sagen begyndte 13. januar i år, da den dengang 15-årige pige blev anholdt i en stor politiaktion ved Kundby på Vestsjælland.

Dagen efter blev hun fremstillet i grundlovsforhør. Samme dag meldte den dengang 24-årige sig selv, da han havde fået at vide, at politiet ledte efter ham.

De nægter sig begge skyldige i sigtelserne mod dem.

Afhørt over hundrede vidner

Politiet har som en del af efterforskningen afhørt flere hundrede vidner i løbet af de sidste 11 måneder.

I september sagde anklager Lasse Biehl, at han forventede, at efterforskningen ville være afsluttet inden jul. Og det ser ud til at holde stik.

- Vi er lige ved at være færdige med efterforskningen, som virkelig har været et kæmpe stykke arbejde for politiet, lyder det.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App