Skoleleder på Sydskolen: Vi samles, som vi plejer

Som sagen har udviklet sig, kan eleverne være trygge. Sådan lyder det fra skolelederen på Sydskolen, der angiveligt var terrormål i Kundby-sagen.

Tema: Kundbysagen - da 15-årig pige blev til terrorist
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sydskolen i Fårevejle var angiveligt mål for den 16-årige pige fra Kundby, som er tiltalt for terrorisme.  

Ifølge anklageskriftet var det meningen, at attentatet skulle have sket den 8. januar på Sydskolen i Fårevejle. Samme dag, som der var stor gallafest for eleverne i 7. og 9. klasse på skolen. 

Den 16-årige Kundby-pige, der har siddet varetægtsfængslet i 13 måneder, gjorde forberedelser til fremstilling af en eller flere bomber til brug ved terrorhandlinger henholdsvis den 8. januar 2016 og den 8. februar 2016.

quote På mandag, når de kommer tilbage fra ferien, vil vi alle samles, som vi plejer.

Dorthe Baun, skoleleder på Sydskole i Fårevejle

Men det mislykkedes angiveligt, fordi tiltalte ikke modtog en ordre om at udføre angrebet, samt at hun blev kontaktet af politiet.

Eleverne skal være trygge

Dorthe Baun, der er skoleleder på Sydskole i Fårevejle, forklarer, at den vigtigste opgave for dem er at sikre, at eleverne er trygge ved at møde op i skole.  

- Og det tænker vi, de kan være, sådan som sagen har udviklet sig, siger Dorthe Baun til TV ØST.

- Vi gør, hvad vi kan for at tale med børnene, hvis de har spørgsmål om sagen og det, de ser i medierne. På mandag, når de kommer tilbage fra ferien, vil vi alle samles, som vi plejer. Her kan eleverne tale med de lærere og voksne, som de kender bedst.

Dorthe Baun har ellers ikke kommentarer til selve sagen. 

Anmeldt to gange til politiet

Kundby-pigen gik på Sydskolen frem til sommerferien 2015, men skiftede derefter til en anden skole. I løbet af efteråret vil tiltalte gerne tilbage til Sydskolen og de gamle kammerater. 

I løbet af efteråret var tiltalte konverteret og havde ændret sig. 

Så da hun gav udtryk for, at hun gerne ville tage til Sydskolen, følte hun sig afvist af de gamle kammerater. Mange af de gamle klassekammerater syntes, at hun var blevet lidt mærkelig, fortalte hendes tidligere bedste veninde fra Sydskolen i Fårevejle til Station 2 sidste år.

I december 2015 kulminerer konflikten med de tidligere skolekammerater, blandt andet fordi hun ifølge flere kilder ikke var velkommen til en gallafest i januar 2016.

Kundby-pigen blev udsat for mobning på facebook og reagerede med grove trusler mod flere elever på Sydskolen. Da skolen blev bekendt med det, blev truslerne to gange meldt til politiet.