Retten klar til anden runde af sagen mod Kundbypigen

Sagen om den 17-årige pige, der er dømt for at planlægge terror, skal nu for landsretten. Både forsvarer og Anklagemyndigheden har anket byrettens dom.

Tema: Kundbysagen - da 15-årig pige blev til terrorist
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Seks års fængsel for at have planlagt terrorbombninger.

Sådan lød Retten i Holbæks dom over Kundbypigen i maj.

Men her blev det sidste punktum i sagen dog ikke sat, for både Anklagemyndigheden og Kundby-pigen valgte i de følgende uger at anke dommen. 

Seks dage i Østre Landsret

Ankesagen er nu blevet berammet i Østre Landsret.

Der er afsat seks retsdage til sagen, der er sat til at løbe fra d. 21. til 28. november.

Da begge parter har anket dommen, skal landsretten både tage stilling til skyldsspørgsmålet og selve strafudmålingen.

- Jeg arbejder selvfølgelig på at overbevise landsretten og de juridiske dommere og nævningene om, at hun skal frifindes, siger forsvarer Mette Grith Stage. Arkivfoto.
- Jeg arbejder selvfølgelig på at overbevise landsretten og de juridiske dommere og nævningene om, at hun skal frifindes, siger forsvarer Mette Grith Stage. Arkivfoto.

Skyldsspørgsmålet skal afgøres

Kundby-pigens advokat, Mette Grith Stage, håber, at Kundbypigen bliver frifundet i landsretten.

- Vi håber på et andet udfald af sagen. Vi håber, at hun slet ikke bliver fundet skyldig i terror, men at hun bliver frifundet for forsøg på terror – og så er der jo ikke nogen diskussion omkring straffen, siger hun. 

Efter domsafsigelsen var forsvareren ellers tilfreds med strafudmålingen - så det er selve skyldsspørgsmålet, hun ønsker genovervejet.

- Vi var jo ikke tilfredse med, at hun blev fundet skyldig. Men når først hun er fundet skyldig, så skal man vurdere, hvad der er det rigtige strafniveau. Her er det min opfattelse, at de seks år sådan set er det rigtige niveau. Men derfor mener jeg stadigvæk, at hun slet ikke skulle findes skyldig, lyder meldingen. 

Burde være en forvaringsdom

Anklagemyndigheden var selvsagt enige i, at Kundby-pigen skulle dømmes skyldig, men mener ikke, at seks års fængsel er nok.

Anklager Kristian Kirk udtalte i maj, at en forvaringsdom i hans øjne ville være den rigtige straf i sagen.

Forvaring er sammen med livstid de eneste tidsubegrænsede domme i Danmark.

Om Kundby-pigen ender med en skærpet straf eller en frifindelse vil vise sig i november, når de to parter igen mødes i retten.