Politiet tavst om sag fra Kundby

Der er torsdag morgen fuldstændig tavshed fra politiets side i sagen fra Kundby, hvor bomberyddere og betjente onsdag undersøgte et hus. Ifølge TV 2 skal en 15-årig pige være anholdt i sagen, men heller ikke det vil politiet be- eller afkræfte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er fortsat uvist, hvad der præcis var årsagen til, at politi og bomberyddere onsdag var mødt talstærkt op på Trønningevej i Kundby.

Politiet og PET er tavst om sagen og meddelte onsdag aften, at det hverken i aftes eller her til morgen torsdag har flere informationer i sagen. Meldingen er, at der senere på dagen bliver udsendt en pressemeddelelse. Politiet ville onsdag aften dog godt sige, at naboer ikke havde været i fare i forbindelse med sagen.

TV 2 mener at vide, at en 15-årig pige er blevet anholdt og sigtet for besiddelse af sprængstoffer og billigelse af terror. Hun skulle ifølge oplysningerne bo i det hus, som blev undersøgt, sammen med sin mor.

Medlem af islamistisk Facebookgruppe

En nabo bekræftede onsdag over for TV ØST, at bomberyddere hele dagen har haft travlt med at undersøge huset.

- Jeg kom hjem fra skole, og så kunne jeg se, at der holdt mange politibiler ude foran min nabos hus. Senere kunne jeg se inde fra stuen, at en mand i bombedragt gik ned i husets kælder, og han kom lidt efter tilbage med en kasse i hænderne, siger Tobias Madsen til TV ØST. 

TV 2 skriver, at det af pigens Facebookprofil fremgår, at hun er medlem af en gruppe for danske medlemmer af den islamiske organisation Hizb ut-Tahrir.

Ifølge TV 2 bliver den 15-årige pige fremstillet i grundlovsforhør torsdag.

Her er hvad politiet selv skriver om onsdagens undersøgelser i dagens døgnrapport:

Midt- og Vestsjællands Politi foretog i løbet af onsdagen i samarbejde med bl.a. kriminalteknikere og Forsvarets ammunitionsryddere undersøgelse af en villa i Kundby, idet politiet havde fået oplysninger om, at der muligt kunne være effekter af politimæssig interesse på stedet. Rutinemæssigt var en ambulance og det lokale redningsberedskab tilkaldt til at være stand by i forbindelse med politiets undersøgelser på stedet.

Undersøgelserne blev afsluttet i løbet af aftenen, og af efterforskningsmæssige årsager kan politiet hverken oplyse, om der blev fundet noget af politimæssig interesse på stedet, eller hvilke konkrete oplysninger som gav anledning til undersøgelserne.

Midt- og Vestsjællands politi kan ikke oplyse yderligere om sagen p.t., men henviser til at følge med på vores hjemmeside samt Twitter, når der er nyt i sagen.