Politiet mørklægger sag om 15-årig pige

Sigtelserne i sagen om en pige fra Nordvestsjælland skal holdes hemmelige, mener politiet, der i retten i Holbæk har fået medhold i begæringen om, at grundlovsforhøret skal afholdes for dobbelt lukkede døre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Offentligheden skal ikke have besked om, hvad en pige fra Nordvestsjælland konkret mistænkes for at have gjort.

I et grundlovsforhør i Retten i Holbæk ved middagstid torsdag har både anklager og forsvarer bedt om såkaldt dobbelt lukkede døre, og retten har valgt at følge deres begæring.

Det betyder, at tilhørerne ikke får information om de sigtelser, som politiet har rejst.

Normalt læses sigtelser højt i grundlovsforhør, også selv om de foregår bag lukkede døre.

Dette betyder, at den anholdtes forklaring holdes hemmelig - men altså ikke, hvad sagen drejer sig om.

Helt almindelig teenager

I retten mødte pigen op sammen med tre personer fra kommunen. Den ene fik lov at blive i retssalen trods den dobbelte dørlukning. Pigen var iført lyse jeans med huller på begge knæ, en sort sweatshirt og en hvid dunjakke, mens det mørke hår hang løst.

- Hun ligner en helt almindelig teenager, lyder det fra TV ØSTs reporter i retten.

Pigen talte med meget lav stemme, da hun skulle bekræfte tidspunktet for, hvornår hun blev anholdt.

Tavst politi

Det sker kun meget sjældent, at grundlovsforhør foregår bag dobbelt lukkede døre.

Anholdelsen skete onsdag klokken 12.20, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en kortfattet meddelelse sidst på formiddagen torsdag.

I mange timer afviste politiet at sige noget om helst om sagen, som ifølge TV2 blandt andet skulle dreje sig om, at hun skal have billiget terror.

Først torsdag formiddag umiddelbart før grundlovsforhøret bekræftede Midt- og Vestsjællands Politi, at der var sket en anholdelse.

'En person'

Heri omtales pigen dog ikke. Politiet oplyser blot, at "en person" er blevet anholdt, og at anholdelsen er sket i Holbæk-området.

Tidligere torsdag har man dog bekræftet, at hærens ammunitionsryddere og kriminalteknikere blev tilkaldt onsdag til en ransagning af en villa i landsbyen Kundby.

Her bor pigen med sin mor, oplyser TV 2.

/ritzau/TV ØST