Pigen fra Kundby elsker Netflix, dyr og One Direction

Hvem er pigen, der onsdag bragte politi, bomberyddere og alle landets medier på den anden ende? Vi tegner et portræt af den 15-årige pige, der lige nu sidder fængslet i isolation. Ifølge TV 2 sigtet for billigelse af terror.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rent officielt er der nærmest ingen oplysninger om den 15-årige pige fra Kundby, der onsdag fik både politi, bomberyddere og medier i aktion ved huset på Trønningevej, hvor hun angiveligt skulle bo med sin mor.

Lige nu sidder den 15-årige pige varetægtsfængslet i isolation de kommende uger. Det blev besluttet ved retten i Holbæk torsdag, da hun sad på anklagebænken for ”dobbeltlukkede døre.”

Ifølge politiet er sagen mørklagt på grund af efterforskningen, men ifølge TV 2 er pigen fra Kundby sigtet for noget så alvorligt som at være i besiddelse af sprængstoffer og for at billige terrorhandlinger efter paragraf 136, som hører under terrorlovgivningen og som blandt andet dækker over forbrydelser mod staten.

For bare ti måneder siden var der absolut ingenting, som tydede på en teenager, der spekulerede i terror, radikale islamistiske grupper eller jihad – hellig krig, som nu er emner, man finder i pigens liv på de sociale medier.

Fra drenge til Koranen

Over de seneste måneder, kan man nemlig følge en helt almindelig teenager på de sociale medier, der skriver om drenge og makeup med veninderne. En køn, mørkhåret pige med blå øjne, som blandt andet fortæller, at hendes yndlingsbeskæftigelse i fritiden er at se Netflix, være på Instagram og træne blandt andet.

Hun går i skole og bruger tid på flere praktikophold på forskellige dyrehospitaler. Eksempelvis på Asnæs Dyrehospital, som dog fortæller TV ØST, at de har en ny praktikant om ugen, og derfor ikke husker hende specifikt.

For ti måneder siden lytter den 15-årige pige til især One Direction, hendes yndlingssang er Celine Dions 'Because You Loved Me' og ude i fremtiden drømmer hun om at rejse til USA og England og engang få børn.

Men så sker der pludseligt noget.

Den 15-årige pige virker anderledes på nettet. Blandt andet på et af de sociale medier, hvor brugerne kan stille hinanden spørgsmål. Herfra forsvinder hun pludselig i godt halvanden måned, hvor hun slet ikke er aktiv.

I den periode tjekker hun ind i Tyrkiet fra sin Facebookprofil.

Og nogle uger senere, da en bruger spørger til hendes seneste bog, svarer den 15-årige pige fra Kundby pludseligt tilbage, at den seneste bog, hun har læst, er Koranen.

Der sker også et skifte i tv-vanerne. Nu er hendes yndlingsserie en tyrkisk dramaserie ved navn 'Paramparça'.

Seks måneder tidligere var yndlingsfilmen den amerikanske komedie '16 & Pregnant'.

Nye venner

Ikke mindst virker det til at pigens omgangskreds også begynder at forandre sig. Pigen skriver selv at langt størstedelen af hendes venner nu er muslimer.

- De troende (muslimer) skal ikke tage sig de vantro til venner. Den der gør det, hører slet ikke Allah til, skriver hun tilbage til en bruger som spørger, om hun ikke vil have venner, der ikke er muslimer.

Den 15-årige giver også udtryk for, at hun gerne vil på efterskole. Helst én, hvor der også er andre muslimer. 

Interesse for islam

På nettet begynder hun for alvor at interessere sig for helt andre ting end makeup og musik. Hun bliver medlem af grupper som Islam Planet, Vejen til Allah, Konvertit i Danmark og Hizb ut-Tahrir Skandinavien. Hun liker tekster fra Koranen og hendes fremtoning på billeder forandrer sig markant fra søde, uskyldige selfies til en langt mere hård attitude med mørkere hår, selvom hun, fra naturens side, er lyshåret.

Hun begynder også at vise sympati for islamistiske militante organisationer.

Den 29. oktober meddeler hun på sociale medier, at hun den 17. oktober har konverteret til islam, og at det var en af de bedste dage i hendes liv, tilsyneladende. Et par dage senere poserer hun på et billede i sort og hvidt med et tørklæde, der dækker håret. Hun smiler sødt, mens hun kigger ned i jorden.

Hvad der pludseligt har fået Kundby-pigen til at forandre sig så markant, er indtil videre spekulationer.

En kilde, som boede sammen med den 15-årige på et opholdssted fortæller, at den nu sigtede pige var stille, indadvendt og virkede som en helt normal, 'forvirret' teenager. Men der var noget med en fyr, som hun vist nok havde mødt. Noget, som pigens liv på de sociale medier igen bekræfter, da hun skriver om sin tur til Tyrkiet, hvor hendes noget ældre kæreste fik hende til at se "lyset", som hun beskriver det. 

 
  Foto: TV ØST

 

Senere uddyber pigen overfor en bekendt på de sociale medier, hvorfor hun valgte at konvertere til islam. 

 

 
  Foto: TV ØST

Den 15-årige pige er foreløbigt fængslet frem til den 9. februar.