¨

Løslader tidligere Syrienskriger i terrorsag

00:39

En 25-årig mand i terrorsagen fra Kundby er blevet løsladt, og det var forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen glad for.

Foto: TV ØST

1 af 2

Anklagemyndigheden opgiver terrorsigtelse mod 25-årig mand i terrorsag fra Kundby i Vestsjælland. Og det var mandens forsvarsadvokat tilfreds med.

Anklagemyndigheden opgiver sigtelsen mod en terrortiltalt mand i den såkaldte Kundbysag. Det oplyser mandens forsvarer, Michael Juul Eriksen.

I sagen er også en 16-årig pige sigtet. Hendes forsvarer, Mette Grith Stage, fortæller, at pigen fortsat er sigtet og varetægtsfængslet.

Pigen er sigtet for at planlægge bombeangreb mod den jødiske Carolineskolen i København og Sydskolen i Fårevejle. Den 25-årige mand har været sigtet for at medvirke til hendes planer.

Han har været mistænkt for at hjælpe pigen med at skaffe bombemanualer og kemikalier. Derudover skulle han have hjulpet med fremstilling af sprængstoffet TATP og deltaget i planlægning af en prøvesprængning.

Michael Juul Eriksen bebuder, at der nu venter et erstatningskrav i den høje ende.

- Min klient har siddet varetægtsfængslet i 13 måneder, hvor han har været sigtet for terror. Det vil efter de gældende takster give en erstatning på omkring en million kroner, siger Michael Juul Eriksen.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App