Kundbysagen fortsætter: I dag skal forsvarer og anklager procedere

I dag fortsætter ankesagen mod Kundbypigen, hvor det atter skal afgøres, om hun er skyldig i terrorplaner.

Tema: Kundbysagen - da 15-årig pige blev til terrorist
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag skal forsvarer og anklager procedere i ankesagen mod den 17-årige pige fra Kundby.

I maj 2017 blev hun ved Retten i Holbæk idømt seks års fængsel for forsøg på terror. En dom, hun ankede til Østre Landsret. 

Anklagemyndigheden mener fortsat, at hun bør idømmes forvaring. Man mener nemlig, at pigen er så radikaliseret, at hun risikerer at være for farlig at have gående på fri fod.

Det understøttes af Retslægerådet, som mener, at Kundbypigen er meget umoden og har en udtalt personlighedsforstyrrelse, at hun udgør en udpræget fare for andres liv, og derfor bør hun idømmes forvaring.

Tiltalt for forsøg på terror

Dommen i Holbæk byret blev afsagt den 18. maj 2017.

Pigen er dømt i byretten for at planlægge terror mod to skoler - Sydskolen i Fårevejle og den jødiske Carolineskole i København.

Ifølge Retten i Holbæk blev angrebet på Sydskolen ikke udført, fordi hun ikke modtog en ordre om det. angrebet mod Carolineskone blev ikke udført, fordi pigen allerede var blevet anholdt.

Efter anklagemyndighedens opfattelse er årsagen til, at der kun er rejst tiltale for forsøg, at Kundbypigens planlagte angreb blev afværget. Hun havde indkøbt materialerne, hun havde planlagt en prøvesprængning, og hun forsøgte at få kontakt til personer i ekstreme miljøer. Hun har medgivet, at sprængningen ikke er foretaget, fordi hun ikke fik en ordre.