Kundby-sagen: Endnu en person fremstilles i grundlovsforhør

Endnu en person bliver nu fremstillet i grundlovsforhør i en fuldkommen mørklagt sag fra Kundby.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Klokken 16.00 fredag eftermiddag bliver en person fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk. Det oplyser politiet i en pressemeddelse.

Det drejer sig om person fra Østjylland, som blev anholdt i går klokken 16.20. Politiet har meldt ud, at grundlovsforhøret bliver afholdt for dobbeltlukkede døre, og derfor kan pressen ikke få meget at vide.

Danmarks Radio oplyser, at der angiveligt skulle være tale om syrienskriger.

Ifølge dr.dk er der tale om en mand, der tidligere har været i Syrien, hvor han har haft våben i hænderne. På en af sine tidligere Facebook-profiler skulle manden have opfordret til hellig krig. Ifølge DR vendte han tilbage til Danmark i løbet af sidste år. DR skriver også, at den 15-årige pige skulle kalde manden for 'sin bedste ven' på sociale medier.

Ifølge TV 2s oplysninger har grundlovsforhøret relation til en sag fra Kundby, hvor en 15-årig pige i går blev varetægtsfængslet for dobbeltlukkede døre. I næsten to uger skal pigen sidde fængslet i isolation.

TV 2 fortæller, at hun skulle være blevet anholdt i den lille landsby Kundby, hvor hun skulle have fremstillet sprængstoffer. Samtidig skulle den 15-årige billige terrorhandlinger.

Sagens anklager Peter Ahleson bekræfter over for TV 2, at han har et grundlovsforhør klokken 16.00 i Holbæk.