¨

Kundby-sagen: 16-årig pige accepterer fortsat fængsling

Foto: TV ØST

Den 16-årige pige forbliver fængslet også efter fristen for hendes varetægt udløber. En 24-årig sigtet mand vil onsdag forsøge at blive løsladt.

En 16-årig pige fra Kundby i Vestsjælland vil ikke forsøge at blive løsladt, når den foreløbige frist for hendes varetægtsfængsling udløber onsdag. Det oplyser senioranklager Kristian Kirk fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Pigen er sigtet for at forberede to terrorangreb, som efter anklagemyndighedens opfattelse skulle være gået ud over den jødiske skole Carolineskolen i København og Sydskolen i Fårevejle. Hun nægter sig skyldig.

Pigen blev anholdt 13. januar, og dagen efter blev hun varetægtsfængslet. Siden har retten flere gange valgt at forlænge varetægtsfængslingen. Det skal retten gøre minimum hver fjerde uge. Men en sigtet kan vælge at lade sig forlænge frivilligt.

Det har den 16-årige pige valgt at gøre, fortæller senioranklager Kristian Kirk. Det har ikke været muligt at træffe pigens forsvarsadvokat, Nima Nabipour, til en kommentar.

Ud over pigen er en 24-årig mand sigtet i sagen. Der er angiveligt tale om en mand, der har været i Syrien for at lære at håndtere våben. Han er sigtet for at have medvirket til pigens påståede planer.

Retsmøde muligvis stadig for lukkede døre

Hans advokat Henrik Garlik oplyser, at den 24-årige onsdag vil møde op i Retten i Holbæk, hvor en dommer skal tage stilling til, om også fængslingen af ham skal forlænges.

Det er endnu uvist, om onsdagens retsmøde kommer til at kaste yderligere lys over sagen, som indtil nu har kørt for lukkede døre.

- Jeg vil fremsætte en begæring om, at dørene fortsat skal være lukkede, siger senioranklager Kristian Kirk.

De lukkede døre betyder, at offentligheden kun har adgang til de oplysninger om sagen, der fremgår af selve sigtelsens ordlyd. De sigtedes forklaringer og politiets øvrige materiale i sagen er indtil videre hemmeligt.

Af sigtelsen fremgår det dog, at pigen skulle have forsøgt at fremstille sprængstoffet TATP. Stoffet er kendt for at være særdeles ustabilt og er derfor også kendt under navnet "Satans Mor". Stoffet har optrådt i flere danske terrorsager.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App