Kundby-sag: 24-årig varetægtsfængslet efter grundlovsforhør

Retten i Holbæk besluttede fredag aften at varetægtsfængsle den 24-årige mand, der er sigtet i den mørklagte Kundby-sag.

Tema: Kundbysagen - da 15-årig pige blev til terrorist
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 24-årig mand er ved et grundlovsforhør i Retten i Holbæk blevet varetægtsfængslet frem til 9. februar, oplyser tv2.dk.

Han er sigtet i en sag, der er totalt mørkelagt af myndighederne. Således foregik grundlovsforhøret for dobbelt lukkede døre, hvilket betyder, at offentligheden ikke kan få at vide, hvad han er sigtet for.

Manden blev anholdt torsdag eftermiddag i Østjylland. Ifølge flere medier meldte han sig selv til politiet. De oplyser desuden, at der angiveligt er tale om en mand, som har været i Syrien og lært at håndtere våben.

Forskellige steder på nettet poserer han i uniform og med våben i hånden. Desuden skal han på sine tidligere sociale profiler have opfordret til hellig krig, jihad.

Torsdag lagde Retten i Holbæk også lokaler til et grundlovsforhør, hvor en kun 15-årig pige blev varetægtsfængslet frem til 9. februar. Også dette grundlovsforhør foregik for dobbelt lukkede døre.

Både pigen og manden skal sidde i isolation frem til 26. januar.

Politiet har absolut intet villet oplyse om sagen, men ifølge TV 2 er pigen sigtet for at billige terror og for at have været i besiddelse af sprængstof. Flere medier oplyser, at der kan være andre mistænkte på fri fod.

Sagen startede onsdag, da politiet sammen med blandt andre hærens ammunitionsryddere ransagede pigens hjem i Kundby ved Holbæk. En mand i bombedragt blev set, da han bar en kasse ud af huset.

Politiet har ikke ønsket at oplyse, hvad man fandt under ransagningen.

/ritzau/