Kundby-pigen ville dø for sin religion: Jeg ville i Paradis

Den tiltalte pige i Kundby-sagen forklarede sig i dag ved Retten i Holbæk.

Tema: Kundbysagen - da 15-årig pige blev til terrorist
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I en periode havde Kundby-pigen et ønske om at dø for sin religion og komme i Paradis.

Det fortalte hun på det første retsmøde i sagen, hvor hun står tiltalt for at planlægge to bombeangreb på Sydskolen i Fårevejle og den jødiske skole Carolineskolen i København.

Den nu 17-årige pige begyndte at interessere sig for islam i eftersommeren 2015, og hun forklarede i retten, at hendes mor i september samme år gjorde politiet opmærksom på den voksende interesse for blandt andet Islamisk Stat.

quote Min mor havde brændt mit pas

Kundby-pigen

Samtidig begyndte Kundby-pigen at skrive til forskellige Twitter-profiler, at hun gerne ville kæmpe for Allah. Blandt andet skrev hun til en profil, der hed ”Islamic State Media”.

- Jeg synes, det var spændende. Hvis jeg kontaktede dem, fik jeg noget spænding i min hverdag, forklarede hun på anklager Kristian Kirks spørgsmål om, hvorfor hun skrev til de profiler på Twitter.

Anklageren ville også gerne vide, om den unge pige havde planer om at rejse til Syrien for at kæmpe for Islamisk Stat.

- Nej, min mor havde brændt mit pas, svarede hun.

Ville skræmme klassekammerater

Kundby-pigens nyfundne interesse går altså ikke under radaren hos familien. Også en lærer på Sydskolen i Fårevejle, hvor hun gik i slutningen af 2015, skrev til kommunen om sin bekymring for pigen. Han rådede også pigen til at stoppe med sine ekstreme handlinger.

- Det påvirkede mig, forklarede Kundby-pigen i retssalen. 

Under ransagelsen af pigens hjem i Kundby, efter hun blev anholdt i januar 2016, fandt politiet flere sedler. På dem stod der for eksempel Join Islamic State, Jihad, og Gud er stor. Der var også sedler, hvor navnet på den jødiske skole i København fremgik.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Jeg havde nok ikke det bedste forhold til jøder dengang, svarer hun på anklagerens spørgsmål om, hvorfor hun skrev om skolen på sedlen. Under grundlovsforhøret forklarede hun dog, at hun ikke kunne lide jøder, og at de skulle dø.

- Men jeg mente det ikke, sagde hun på retsmødet i dag.

quote Jeg ville skræmme mine tidligere skolekammerater. De havde skrevet dårlige ting om mig. 

Kundby-pigen

I november 2015 begyndte den 17-årige pige at søge efter bombemanualer på nettet – ifølge hende selv, fordi hun fandt det spændende. Herefter fremviste anklager Kristian Kirk en seddel om det bombeangreb, pigen angiveligt planlagde mod Sydskolen i Fårevejen 8. januar 2016.

På sedlen stod der, at hun ville sprænge en bombe på skolen til en gallafest, løbe sin vej, tage et tog og tage hættetrøje på. Ifølge pigen var det hendes plan at tage et billede af sedlen og sende den til nogle elever på skolen.

- Jeg ville skræmme mine tidligere skolekammerater. De havde skrevet dårlige ting om mig. Men jeg mente ikke noget med det. Jeg ønskede ikke, at angrebet rent faktisk skulle finde sted. Det var tomme trusler, forklarede pigen i retten.

Nægter sig skyldig

Retsmødet onsdag løber frem til cirka klokken 16. Efter planen falder der dom 5. maj, mens en eventuel strafudmåling vil være på plads 10. maj.  

Kundby-pigen er tiltalt for at se på bombemanualer, for at købe acetone, brintoverilte og citronsyre til at fremstille sprængstoffet TATP med, for at planlægge en prøvesprængning mod en Kvickly og for at forberede en eller flere bomber til brug under et terrorangreb mod Sydskolen i Fårevejle 8. januar 2016 og mod Carolineskolen en måned senere.

Foruden tiltalen for terrorforsøg er pigen også anklaget for at have overfaldet en pædagog på den lukkede institution, hvor hun har siddet varetægtsfængslet. Ifølge anklageskriftet stak hun pædagogen i siden med et våben lavet af knust spejlglas.

Den 17-årige pige nægter sig skyldig i at terrorforsøg, men har erkendt overfaldet på pædagogen.