Kundby-pige afventede ordrer udefra: Havde datoer klar til at bombe skoler

Den unge pige fra Kundby havde ifølge anklageskriftet planlagt at bombe sine tidligere skolekammerater til en stor gallafest.

Tema: Kundbysagen - da 15-årig pige blev til terrorist
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 16-årige Kundby-pige, der har siddet varetægtsfængslet i 13 måneder, gjorde forberedelser til fremstilling af en eller flere bomber til brug ved terrorhandlinger henholdsvis den 8. januar 2016 og den 8. februar 2016.

Det fremgår af anklageskriftet fra sagen, som TV ØST er i besiddelse af. 

Samtidig  fremgår det af anklageskriftet, at pigen afventede ordrer udefra om at igangsætte terrorhandlingen, men at hun ikke fik dem. 

Angrebene skulle udføres på Sydskolen i Fårevejle og den jødiske skole Carolineskolen på Østerbro i København. Netop angrebet mod Sydskolen, hvor pigen tidligere har gået, skulle ifølge anklageskiftet finde sted den 8. januar sidste år, hvilket var samme dag for en stor gallefest for eleverne i 7. til 9. klasse.

Men det mislykkedes, idet tiltalte i forhold til Sydskolen ikke modtog en ordre om at udføre angrebet  samt blev kontaktet af politiet.

Det er blandt andet risikoen for, at hun på fri fod vil genoptage planlægningen af terrorhandlinger, der i mere end 13 måneder har holdt en 16-årig pige fra Kundby ved Holbæk bag tremmer.