Hizb ut-Tahrir tager afstand fra Kundby-sag

Den islamistiske gruppe Hizb ut-Tahrir tager afstand til terrorsagen fra Kundby. Gruppen understreger, at de ikke støtter voldshandlinger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tak, men ellers tak. Vi vil ikke forbindes med vold eller forsøg på at begå vold.

Sådan kan en reaktion fra den sunniislamistiske gruppe Hizb ut-Tahrir refereres.

De tager søndag afstand til sagen fra Kundby, hvor en 15-årig pige og en 24-årig mand i denne uge blev fængslet i en hemmelig sag, hvor de angiveligt har været i besiddelse af sprængstoffer og har overtrådt terror-lovgivningen.

Hizb ut-Tahrir er blevet forbundet med sagen, fordi de anholdte har liket dem på de sociale medier. Men det er ikke fair, siger gruppen.

- Vi arbejder udelukkende med tanker. Voldshandlinger på ingen måde indgår i vores arbejde, fastslår gruppen i en skriftlig udtalelse.

Ikke en del af sagen

Organisationen er trætte af, at de indirekte i nogle medier bliver taget til indtægt for ting, som følgere på sociale netværk gør. 

- Vores sider og profiler følges sammenlagt af tusinder af mennesker med forskellige baggrunde, og vi kan selvfølgelig ikke drages til ansvar for, hvad de foretager sig som individer. Det gælder også i denne sag, hedder det i udtalelsen.

Hizb ut-Tahrir understreger samtidig, at de ikke fører ikke kontrol med, hvem der følger eller ”liker” siderne, da budskaberne er målrettet et bredt publikum – såvel muslimer som ikke-muslimer.