Forsvarer kæmper imod forvaring til 17-årig pige i terrorsag

Forsvarer vil kæmpe imod forvaring til 17-årig pige i Kundby-sag, der er tiltalt for at ville bombe to skoler. Pigen nægter sig skyldig.

Tema: Kundbysagen - da 15-årig pige blev til terrorist
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag kom det frem, at anklagemyndigheden går efter en af de hårdeste straffe, når den nu 17-årige pige fra Kundby skal for retten, tiltalt for terror.

Anklageren vil kræve Kundby-pige idømt forvaring på ubestemt tid.

Det sker, efter at sagen har været forelagt Retslægerådet, selv om det er usædvanligt, at forvaring bruges i en sag mod en person i den alder, oplyser Anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

quote Det er overraskende og vildt, at man vil spærre hende inde med en forvaringsdom. Nok er det en alvorlig tiltale, men hun var kun 15 år på gerningstidspunktet og er ikke tidligere straffet

Mette Grith Stage, advokat

Den udmelding får nu pigens forsvarer, advokat Mette Grith Stage, til at reagere.

- Nu har anklagemyndigheden efterhånden været ude med så mange udmeldinger, at jeg også gerne vil sige, at min klient nægter sig skyldig, siger Mette Grith Stage til TV ØST.

- Det er overraskende og vildt, at man vil spærre hende inde med en forvaringsdom. Nok er det en alvorlig tiltale, men hun var kun 15 år på gerningstidspunktet og er ikke tidligere straffet, tilføjer hun.

Advokat: Hun skal have en almindelig fængselsdom

Den 17-årige er tiltalt for forsøg på terrorisme efter straffelovens paragraf 114, efter forsøg på såkaldte terroranslag mod Sydskolen i Fårevejle og mod den jødiske skole Carolineskolen i København.

Hun blev ifølge anklageskriftet stoppet i forberedelserne til terror, da hun blev anholdt af politiet den 13. januar 2016. Hun har siden været i varetægt i en lukket institution for unge. 

- Det kan ikke være rigtigt, at man ikke kan finde en anden sanktion end forvaring. Det er den strengeste form for straf uden mulighed for løsladelse. HVIS hun bliver dømt, mener jeg, hun skal have en almindelig fængselsdom, siger Mette Grith Stage.

Straffesagen mod pigen indledes ved et nævningeting i Retten i Holbæk 19. april. Der er afsat otte dage til den. Dommen ventes at falde i første halvdel af maj.