¨

Forsvarer i Kundby-sag: - Tonen er meget hård på nettet

Mette Grith Stage forstår godt, at hendes klient havde svært ved at huske alt under dagens retsmøde. Foto: René Holm

Kundby-pigen ville bare skræmme sine klassekammerater på Sydskolen, og tonen kan være hård på sociale medier, siger forsvareren efter første retsmøde.

Den 17. december 2015 modtog en nu tidligere elev på Sydskolen i Fårevejle en chatbesked på det sociale medie ask.fm.

- Hvis du virkelig elsker dit liv, så er Fårevejle skole ikke et så sikker sted på galla aftenen – Men jeg vil elske at se dig og alle dine venner der, lød beskeden. 

Læs også Kundby-pigen ville dø for sin religion: Jeg ville i Paradis

Under den første retsdag i den såkaldte Kundby-sag i dag kom det frem, at beskeden var fra den 17-årige tiltalte pige. Baggrunden er ifølge anklagemyndigheden, at pigen havde planlagt at bombe Sydskolen på en gallaaften den 8. januar 2016.

Men Kundby-pigen var udelukkende ude på at skræmme nogle klassekammerater, der havde mobbet hende, forklarede hun i Retten i Holbæk, og havde ingen intentioner om at gennemføre bombeangrebet.

Det er en alvorlig måde at skræmme folk på. Det kan man ikke være uenig i

Mette Grith Stage, forsvarer

- Det er en alvorlig måde at skræmme folk på. Det kan man ikke være uenig i. Men jeg har også erfaring fra andre sager med unge mennesker, og man må bare sige, at tonen ofte er meget hård på de sociale medier, siger pigens forsvarer, Mette Grith Stage, til TV ØST efter retsmødet.

Kan være svært at huske

Anklageren stillede gennem retsdagen mange spørgsmål til den unge pige, som blandt andet forklarede, at hun fandt Islamisk Stat spændende, og at hun udelukkende forsøgte at få opmærksomhed og virke interessant, når hun for eksempel skrev på Twitter, at hun var vågnet op til en bedre verden efter terrorangrebet i Paris i november 2015.

Læs også Fandt skræmmende seddel hos Kundbypige: Planlagde prøvesprængning mod Kvickly

Flere af anklagerens spørgsmål svarede den 17-årige dog ”Det ved jeg ikke, hvad jeg skal svare til” eller ”Det kan jeg ikke huske” – og det er ikke så underligt, mener forsvarer Mette Grith Stage.

- Jeg synes, hun klarede det meget godt i besvarelserne. Det er ikke så underligt, at der er mange ting, hun ikke kan huske, når man tænker på, hvor lang tid siden det er, siger hun og tilføjer:

Det kan være svært så lang tid efter at huske, hvad man sagde for otte måneder siden på side 28 i en eller anden forklaring

Mette Grith Stage, forsvarer

- Der er skrevet mange siders rapport, og det kan være svært så lang tid efter at huske, hvad man sagde for otte måneder siden på side 28 i en eller anden forklaring.

Var meget nervøs

Når det så er sagt, så var det ifølge Mette Grith Stage en stor forløsning for den tiltalte, at sagen endelig er gået i gang – mere end et år efter hun blev anholdt og varetægtsfængslet.

- Men der er ingen tvivl om, at det er hårdt for hende at sidde derinde og forklare sig i så mange timer. Hun var meget nervøs. Dels fordi det er et stort setup, men også fordi det er en meget alvorlig sag, hun har hængende over hovedet, siger hun. 

Læs også Familien til Kundbypigen anmeldte selv sagen

Kundby-pigen nægter sig skyldig i anklagen om, at hun skulle have planlagt to terrorangreb mod Sydskolen i Fårevejle og den jødiske skole Carolineskolen i København.

Retsdagen fortsætter torsdag morgen klokken 9.30, hvor Kundby-pigen fortsat skal forklare sig.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App