¨

Følg retssagen mod pigen fra Kundby: Hjemmeværnsmand fandt mistænkelig seddel

Foto: Anne Gyrite Schütt

Det er dag tre i retssagen mod en 17-årig pige fra Kundby, der er tiltalt for forsøg på terrorisme. TV ØST liveblogger fra Retten i Holbæk.

Du finder livebloggen længere nede i artiklen. Journalist Anders Garde blogger fra Retten i Holbæk.

I dag begynder dag tre i retssagen mod den nu 17-årige pige fra Kundby, som er tiltalt for forsøg på terrorisme. 

Og i dag er det tid til at bringe vidner ind i retssalen. Det vil være pårørende til pigen, en betjent, en sprængstofsekspert, hendes tidligere lærer og én hun har gået på Sydskolen med i Fårevejle, som hun sendte truende beskeder til.

I alt vil der være ni vidner. 

Den nordvestsjællandske landsby Kundby med sine cirka 700 indbyggere blev pludselig landskendt, efter en dengang 15-årig pige den 13. januar 2016 blev anholdt af betjente fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Under en større politiaktion fandt betjente sprængstoffer på en adresse på Trønningevej i landsbyen tæt ved Holbæk. Pigen er efterfølgende blevet tiltalt for terrorisme, fordi anklageren i sagen vurderer, at hun vil bombe to skoler på Sjælland.

Overblik

Kundbysagen - Dag 3

Livedækning afsluttet21. apr 2017 19:30

Tog Omar El-Husseins navn

Til gårsdagens retsdag kom det blandt andet frem, at Kundby-pigen på et tidspunkt valgte at tage Omar El-Husseins efternavn. Terroristen, der stod bag angrebet ved Krudttønden og synagogen i København i 2015.

- Jeg så Youtube-videoer, og så synes jeg, det var meget fedt. Jeg synes, han var lidt sej. Derfor tog jeg hans navn. Man bliver ikke radikaliseret ved at tage en andens navn, forklarede Kundby-pigen i retten i går.

Anklageren læste i retten op af politiets afhøring af pigen. Dengang forklarede hun, at hun så op til Omar El-Hussein, fordi han døde som martyr og muslim. Den ændrede sig dog nogle uger senere.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. På et tidspunkt syntes jeg, det var ok, hvad Omar havde gjort, men det var meget kort, sagde Kundby-pigen i retten tidligere i dag.

Hun understregede samtidig, at hun ikke længere sympatiserer med Omar El-Husseins handlinger.

"Det slog klik for mig"

Kundby-pigen er også tiltalt for at stikke en mandlig pædagog i maven med et stikvåben lavet af knust spejlglas på den institution, hvor hun har været varetægtsfængslet.

Ved Retten i Holbæk i går kom det frem, at pigen i detaljer havde skrevet om overfaldet i sin dagbog.

- Jeg var sur på ham, og det slog klik for mig, forklarer Kundby-pigen i retten.

I Kundby-pigens dagbog fremgår det, hvordan den unge pige var begyndt at spørge pædagogerne på institutionen, om de var kristne. Var svaret ja, eller var de ateister, blev de ifølge Kundby-pigens dagbog hendes fjender.

Ved Retten i Holbæk forklarede pigen, at hun havde diskuteret om blandt andet religion med pædagogen, som hun næste dag stak ned. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App