Borgere i Kundby: Livet går videre

Det har ikke påvirket hverdagen i Kundby, at en 17-årig terrordømt pige i medierne har fået navn efter byen.

Tema: Kundbysagen - da 15-årig pige blev til terrorist
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der blev ikke fortrukket mange miner, da TV ØST i dag var på besøg i Kundby, efter en 17-årig pige fra byen er blevet dømt skyldig i forsøg på terror ved Retten i Holbæk.

Hverdagen har nemlig ikke ændret sig, siden den unge pige i januar 2016 blev anholdt og sigtet for at ville bombe to skoler på Sjælland. Heller ikke selv om pigen i medierne har fået et tilnavn, der kliner sig helt tæt op af byen. Kundby-pigen.

quote Hverdagen er fuldstændig, som den plejer at være. Der er ikke ændret noget

René Hansen, Kundby

- Jeg tænker ikke så meget over byens renommé. Sådan nogle sager her skal jo have et navn. Der er også Brønderslev-sagen og Tønder-sagen. Det tænker jeg ikke så meget over, siger René Hansen, der har boet i byen stort set hele sit liv.

- Hverdagen er fuldstændig, som den plejer at være. Der er ikke ændret noget. Folk snakker selvfølgelig om det, og alle har en holdning til det, men det påvirker ikke hverdagen.

Hensyn til børn vægter højt

Den udlægning er Louise Brøndum, der også bor i byen, helt enig i.

- Det er godt, der kommer ro på nu, men det har ikke påvirket mig så meget. Vi har en hverdag her, som man er nødt til at forholde sig til. Livet går videre, siger hun.

quote Man er nødt til at tage det roligt, når man har børn på den alder, som også går i skole. Man kan ikke snakke så meget, for det påvirker dem

Louise Brøndum, Kundby

Det handler også om hensynet til børnene i byen, mener Louise Brøndum.

- Min datter på otte går i klasse med en, der bor ved siden af pigens hus. De har selvfølgelig snakket om det. Men man er nødt til at tage det roligt, når man har børn på den alder, som også går i skole. Man kan ikke snakke så meget, for det påvirker dem, siger hun.

Strafudmålingen i terrorsagen ligger klar torsdag klokken 16.15. Derefter har den dømte pige to uger til at beslutte, om hun vil anke til landsretten.