Anklager med nye beviser: Hun skal tages alvorligt som terrorist

Anklager Kristian Kirk har fremlagt de nye beviser. Beviser, som får forsvarerens fremstilling af pigen til at krakelere, mener han.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Pigen sidder med hånden oppe ved munden, mens hun kigger på og lytter til anklager, Kristian Kirk.

Han er nu begyndt på sin procedure, efter at have fremlagt de nye oplysninger i Kundby-sagen. 

Her mener han, at de nye beviser, får forsvarerens fremstilling af pigen til at krakelere.

- Forvareren mener, der er tale om en socialsag og ikke en straffesag, siger Kristian Kirk i sin procedure.

- Hvis hun kunne afradikaliseres lige så hurtigt, som hun fik terrortankerne, havde forsvareren en fin sag, men dette modbeviser det.

"Det er skræmmende"

Kundby-pigen skriver i et af brevene, som Kristian Kirk har fremlagt for retten i dag, at hun ikke giver op og bliver på sin post. Hun forklarer, at det er islam, hun ikke vil opgive.

- Kæden hopper helt af, når tiltalte siger, takket være Allah, er vi nogle der ikke giver op til en terrordømt mand, procederer Kristian Kirk.

- Hun har ikke rykket sig en tøddel, siden hun blev anholdt. Det passer fuldstændigt med det, hun har givet udtryk for tidligere. Blandt andet i sin dagbog.

Det, vi står tilbage med, er beviserne, forklarer Kristian Kirk.  

- Konkrete bombeplaner, forberedelser, erkendelse i grundlovsforhøret, dagbogen, episoden på Grenen, manifest om kamp mod de vantro, de nye beviser. Hun har udvist resistens over for omverdenen. Hun drømmer om at gøre en forskel for Allah. Det er skræmmende, og hun skal tages alvorligt som terrorist.