16-årig ville bruge gødningsbombe mod Fårevejle-skole

En 16-årige pige er sigtet for at ville bombe to skoler. Blandt andet havde hun planer om at angribe Sydskolen. Hun havde selv tidligere gået på skolen.

Tema: Kundbysagen - da 15-årig pige blev til terrorist
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ifølge politiet havde den nu 16-årige pige fra Kundby planer om at angribe Sydskolen i Fårevejle med en gødningsbombe. Til det brug havde hun anskaffet kemikalier og forsøgt at anskaffe gødning, benzin og diesel

- Det er selvsagt foruroligende, at der øjensynligt har været en konkret trussel mod en af vores skoler, siger borgmester Thomas Adelskov.

Forberedte angreb op til den 8. januar

Forsøget på at fremstille bomben skulle have fundet sted i dagene op til den 8. januar. Hvad der skete på det tidspunkt, som gjorde at angrebet ikke blev gennemført, er der ingen oplysninger om.

Ifølge Sydskolen selv blev der den 8. januar afholdt en gallafest for de ældre elever. Politiet vil dog ikke kommentere på den konkrete dato. Så om festen har været involveret i planerne vides ikke. 

Tidligere elev

På pigens sociale profiler på internettet ses det, at den 16-årige tidligere har selv har været elev på netop Sydskolens afdeling i Fårevejle.

Det er også på hendes sociale profiler, at hun fortæller om sin kovertering til Islam og omtaler Jihad - hellig krig.

Pigen blev anholdt af politiet i sit hjem den 13. januar. Planer om bombningen af en anden skole - den jødiske Carolineskole i København - blev tilsyneladende forpurret ved anholdelsen.

Fik besked i morges

På skolen i Fårevejle fik de selv besked, om planerne mod dem i morges. Også kommunen fik på det tidspunkt besked om terror-sigtelserne.

Skolen har på et møde med politiet fået at vide, at PET ikke vurderer, at der ikke er en øget trussel mod dem nu. Derfor er der ikke indsat ekstra foranstaltninger i forhold til skolen, der kan fortsætte deres dagligdag.

Forældre indkaldt til møde

Til formiddag bliver skolens medarbejdere orienteret om sigtelserne.

Forældrene på skolen bliver indkaldt til et orienteringsmøde i aften, hvor også politiet vil deltage.

Det har ikke været muligt at få en kommentar på sagen fra skolen.