16-årig pige fra Kundbysagen fortsat fængslet

Pigen fra Kundby, der er sigtet for at planlægge bombeangreb, skal sidde varetægtsfængslet frem til den 12. oktober.

Tema: Kundbysagen - da 15-årig pige blev til terrorist
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 16-årige pige fra Kundby på Nordvestsjælland har nu siddet varetægtsfængslet i mere end otte måneder. Mandag blev hendes fængsling forlænget frem til den 12. oktober.

Det oplyser forsvarer Mette Grith Stage til TV ØST.

- Vi har forhandlet, og vi har forhandlet i lyset af de skærpede regler i retsplejeloven. Sigtede bliver fortsat varetægtsfængslet, siger dommer Anette Rahr Codam til ritzau.

Kun når der er såkaldt særlige omstændigheder, kan en ung under 18 år være frihedsberøvet i mere end otte måneder, hedder det i loven.

Sagen begyndte den 13. januar tidligere i år, da Midt- og Vestsjællands Politi gennemførte en større politiaktion på en adresse ved Kundby ikke langt fra Holbæk.

Den unge pige er konverteret til islam og blev anholdt 13. januar, hvor politiet gennemførte en større politiaktion på familiens adresse ved Kundby nær Holbæk.

Anerkender rettens vurdering

- Vi har taget dommen til efterretning og valgt ikke at kære den til Landsretten. Så det er en anerkendelse af rettens vurdering, siger Mette Grith Stage til TV ØST.

Politiet arbejder nu videre med sagen, og pigens forsvarer Mette Grith Stage håber snart på at modtage et anklageskrift.

En 24-årig mand, der er sigtet for medvirken til terrorplanerne, sidder også varetægtsfængslet frem til 12. oktober.