15-årig pige ude af isolation

Den 15-årige pige fra Kundby, der sidder fængslet i en mørklagt sag, er på vej ud af isolation.

Tema: Kundbysagen - da 15-årig pige blev til terrorist
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er pigens advokat Nima Nabipour, der oplyser til TV ØST, at han har fået beskeden fra anklagemyndigheden.

- Jeg har fået at vide, at hun er på vej ud af isolationsfængslingen nu. Jeg er på vej ud til arresthuset nu for at tale med hende og se, hvordan hun har det, siger han.

Isolationsfængslet siden januar

Pigen blev hentet af politiet i sit hjem i Kundby den 13. januar. Sagen har fra politiets side været fuldstændig mørklagt og ikke engang sigtelsen mod den 15-årige er blevet offentliggjort.

Ifølge TV 2s oplysninger skulle hun dog være sigtet for at have været i besiddelse af sprængstof og for at have udvist sympati med terrorister i forbindelse med terrorhandlinger.

Siden sin anholdelse har hun siddet i isolationsfængsling. Rettens beslutning på grund af pigens alder været kritiseret af blandt andet Amnesty International, Børns Vilkår og Institut for menneskerettigheder.

- Det er vigtigt for hendes helbred

Forsvarsadvokaten Nima Nabipour har også selv udtrykt sin bekymring, og beslutningen om at lukke hende ud af isolationsfængslingen glæder ham.

- Den her beslutning er utrolig vigtig i forhold til min klients helbred, der jo kun er 15 år gammel. Jeg håber, at det her betyder, at hun får det psykisk bedre, siger han.

Tirsdag den 9. februar skal varetægtsfængslingen igen behandles af retten.