15-årig pige skal blive i isolation frem til 9. februar

Den 15-årige pige, der angiveligt er sigtet for at sympatisere med terror og for at opbevare sprængstoffer i sin kælder i Kundby, skal forblive isolationsfængslet frem til 9. februar.

Tema: Kundbysagen - da 15-årig pige blev til terrorist
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Retten i Holbæk har tirsdag bestemt, at en 15-årig pige skal forblive isolationsfængslet frem til 9. februar.

Pigen er angiveligt sigtet for at sympatisere med terror og for at være i besiddelse af farlige sprængstoffer i en kælder i Kundby i Nordvestsjælland, hvor pigen bor med sin mor.

Politiet dukkede op på adressen 13. januar og anholdt pigen, der dagen efter blev varetægtsfængslet frem til 9. februar. Heraf skulle de 12 af dagene være i isolation, hvilket blev skarpt kritiseret af flere menneskerettighedsorganisationer.

Lægger vægt på sagens alvor

En kæring til landsretten hjalp ikke noget, og nu har byretsdommeren i Holbæk altså igen besluttet, at pigen skal fortsætte sin varetægtsfængsling i isolation.

Samtlige retsmøder i sagen er blevet holdt for dobbeltlukkede døre, og derfor er det sparsomt med oplysninger om, hvad der ligger til grund for kendelsen om isolationsfængsel. Det er tirsdag kun meldt ud fra Retten, at dommeren har fået beskrevet forholdene og føler sig tryg ved dem. Dertil er der lagt vægt på sagens alvor.

En 24-årig mand, der har været i Syrien og kæmpe i krigen, er blevet kædet sammen med pigen. Manden røg ligesom pigen i isolation, og det er tirsdag besluttet, at også han fortsat skal sidde i isolationsfængsel. Både hans og pigens forsvarer har udbedt sig betænkningstid i forhold til at indbringe sagen for landsretten.