15-årig pige besøgte moské i november: - Vi så hende aldrig igen

Den 15-årige pige fra Kundby skulle angiveligt ikke være konverteret til islam med hjælp fra den lokale moské i Holbæk. Det afviser både imam og bestyrelsesmedlem fredag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 15-årige pige fra Kundby, der torsdag blev idømt varetægtsfængsling i isolation, sigtet for billigelse af terror ifølge TV 2, skulle angiveligt have besøgt den lokale moské i Holbæk én enkelt gang.

Det fortæller bestyrelsesmedlem i moskéen, Tyrkisk-Islamisk Kulturcenter, Hikmat Tuncer, til TV ØST i dag.

Politiet har holdt kortene usædvanligt tæt ind til kroppen om sagen, der har skabt store overskifter siden onsdag, hvor bomberyddere og andet mandskab undersøgte og ryddede et hus på Trønningevej i den lille by Kundby, hvor pigen tilsyneladende boede.

Ifølge Tyrkisk-Islamisk Kulturforening, der ligger i Holbæk, dukkede den 15-årige pige op til et åbent hus-arrangement i moskéen den 4. november sidste år.

Men siden den aften har medlemmerne aldrig set hende igen, lyder det.

- Hun fortalte, at hun gerne ville konvertere til islam, men at hendes mor var imod det, fortæller bestyrelsesmedlem i foreningen, Hikmat Tuncer.

 

Afviser konvertering

Tidligere har det ellers været fremme, at den 15-årige pige havde en aftale med den lokale imam om at konvertere til islam. Det afviser imam Taha Dursun dog i dag.

Ifølge både Hikmat Tuncer og Taha Dursun så de nemlig kun pigen nogle få timer den ene aften.

Hvorvidt den 15-årige pige så er konverteret til islam eller ej, ved foreningen ikke noget om.

Pigen har på de sociale medier dog selv givet udtryk for, at hun skulle være konverteret til islam den 17. oktober sidste år.

Hvad den 15-årige pige officielt er sigtet for eller hvordan hun forholder sig til, vil politiet ikke ud med. Retssagen blev torsdag holdt for ”dobbelt lukkede døre” ved Retten i Holbæk. Ifølge politiet af hensyn til efterforskningen.

Pigen er fængslet frem til den 9. februar. 

TV ØST besøgte Kundby torsdag  - se indslaget her.