Ovnstegt ørred, adventskrans og konfekt med chokolade

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Maria Bernhard  giver sig i kast med efterårets og julens forberedelser i programmerne Kræmmerhuset, som sendes fra det smukke Paradehuset på Gisselfeld

I tredie afsnit af Kræmmerhuset tilbereder vores kok Peter Kolding ovnstegt ørred med rodfrugter. Havedesigner Stig Lorentsen kommer med et bud på en flot adventskrans og Jan Elmelund fra Økoladen laver konfekt med smeltet chokolade.

Endeligt får vi besøg af Milia Wagner, der fortæller om sin bog om cypriotiske aner og om at forfølge en drøm. Du kan læse mere om bogen 'Bag den blå havelåge' her

Ovnstegt ørred med rodfrugter og brunet smør4 personer800 - 1000 gram ørredfilet 150 gram smørKrydderurter efter eget valg (eks. dild, kørvel, bredbladet persille, estragon, syre og lign.)500 gram skorzonerrødder12 minigulerødder/ carotter½ citronSmørret sættes over i en lille gryde, og koges til det bruner og brænder lidt, til det får en nøddeagtig duft.Ørreden befries for skindet, ben og eventuelle hinder, og skæres i portionsstykker. Lægges på et stykke pergament i en bradepande, krydres med salt og peber, og overhældes med en lille skefuld af det brunede smør, de hakkede krydderurter, og igen lidt brunet smør, forsigtigt så krydderurterne ikke "skylles" væk. Fisken stilles i en forvarmet ovn ved godt 200 c, og bages heri 8 - 10 min. Imens skrælles skorzonerrødderne, og de kommes i lidt vand med lidt mælk og citronsaft straks efter skrælning, da de ellers hurtigt vil blive brune, herefter skæres de i passende stykker, lignende minigulerødderne i længde. Minigulerødderne skylles godt for jord, og skrælles om nødvendigt, bibehold lidt af toppen hvis den er pæn. Grøntsagerne steges i lidt smagsløs olie, og lidt af den brunede smør på en tefal pande til de begynder at tage farve og mørne, herefter anrettes de med ørreden, resten af smørret og friskpresset citron.

Du kan hente opskriften her


Nyhedsoverblik