Nytårsbord, nytårssang og nytårstorsk

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sune Hjerrild synger nytåret ind, designer Stig Lauridsen pynter nytårsbord og kokken fra Suri laver bagt nytårstorsk, når Maria Bernhard igen tager til Gisselfeld.

Bagt nytårstorsk (4 pers. forret)Ca. 500 gr. torskefilet12 minibeder (røde, gule eller bolche)Lidt frisk peberrod 8 tynde skiver spegeskinke 4 vagtelæg1 dl. balsamico1 spsk. honningUrter til pynt (dild, estragon eller lign.)Sauce1/2 skalotteløgLidt fiskesennep, eller anden grov sennep 50 g capers2 dl. hvidvin100 g smør½  citron (saften deraf)Frisk persille (ca. ½  dl. færdighakket)

Torsken befries for ben (hvis du ikke har bedt din fiskehandler om dette) skæres i fire lige store stykker, og lægges på bagepapir i en bradepande eller lign. Krydres med salt, peber og en lille klat smør og bages i ovnen ved 150 grader i ca. 10-12 minutter, så den stadig er saftig og ikke tørstegt.

De meget tynde skiver spegeskinke lægges mellem 2 stykker bagepapir, og bages under pres i ovnen ved godt 100 grader, til de begynder at tage farve. Når de er afkølede skulle bliver de sprøde.

Imens indkoges balsamicoen, tilsat honning, sammen med de skrællede og evt. halverede minibeder, til lagen begynder at klistre om bederne som er blevet let møre.

Vagtelæggene koges i rigeligt vand, i 2 ½ minut, og puttes herefter straks i koldt vand, pilles og halveres.

Til saucen smeltes 25 gram smør i en gryde til det bruser let, heri sauteres capers og finthakket skalotteløg, hvorefter senneppen tilsættes og sauteres af, så bitterstofferne forsvinder

Tilsættes citronsaften og hvidvinen, og indkoges til det halve. Herefter piskes smørret i lidt efter lidt, imens temperaturen på saucen hele tiden holdes lige ved kogepunktet.

Når alt smørret er pisket i, smages der til med salt og peber, og den hakkede persille til sidst.

Torskestykkerne anrettes med de halverede vagtelæg, de glaserede beder, og en streg af den indkogte balsamico trækkes omkring. Lidt sauce hældes på torskestykkerne, som igen pyntes med tynde skiver rå rødbede og den sprøde skinke, og til sidst høvles lidt peberrod over retten, som evt. pyntes med en krydderurt.


Nyhedsoverblik