Kræmmerhuset 2012 - Isabella Smith laver adventskranse del 1

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hent opskrifterne her

Biscotti med appelsin og marcipan50-60 stk alt  efter, hvor tykke man laver dem300 g mel275 g sukker2 tsk bagepulver1 spsk vanillesukker125 g marcipan125 g smør2 æg3 spsk brun rom125 g mandler200 g syltet, hakket appelsinskalEvt. 50 g cocktailbærHak mel, sukker, bagepulver, vanillesukker og marcipan i en foodprocessor, eller smuldr marcipanen i de tørre ingredienser med fingrene. Pisk smørret blødt i en anden skål og tilsæt derefter æggene et ad gangen. Tilsæt rommen. Smørret vil stadig kunne ses som små klumper, det gør ikke noget. Rør de tørre ingredienser i. Rør appelsinskallen i. Rør mandlerne i. Hvis du kommer cocktailbær i, skal du forsigtigt vende dem i dejen med en træske her til sidst. Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Den vil være ret klistret, det er meningen. Skær den over i to dele og form hver del til en pølse, der kan ligge på din bageplade.  (Hvis du gerne vil have mindre biscotti kan du lave tre tyndere pølser.)Måske skal du bruge lidt ekstra mel til at forme dejen, det gør ikke noget. Bag pølserne forsigtigt ved 175° i 20-25 minutter. Hold øje med dem, de skal være let gyldne, men må ikke blive mørke. (NB! Ovne bager meget forskelligt, så hvis du er i tvivl om din ovns temperatur er det bedre at bage kagerne lidt længere ved lidt for svag varme, f.eks. 160°, end at give dem f.eks. 15 minutter ved for høj varme. Så bliver de nemlig ikke gennembagte indeni.) Lad pølserne køle af og lad dem ligge natten over. Skær dem derefter i skiver på 1 cm. Efterbag skiverne i ovnen ved 160° i ca. 10 minutter, eller til de har fået farve som perfekt, lyst ristet brød. Lad dem køle helt af.

Hjemmelavet glöggEkstrakt:3 dl rødvin1 dl portvin1 dl rørsukker3 stykker hel kanel1 stykke tørret ingefær1 tsk hele nelliker1 tsk hel kardemomme½ tsk hel allehåndeSkal af ½ appelsinBland alle ingredienserne i en gryde. Kog ekstrakten igennem, til sukkeret er helt opløst. Hæld ekstrakten på et glas og lad den trække til næste dag. Si ekstrakten før den bruges til glöggen.

Glögg 10 personer½ portion ekstrakt1 flaske rødvinCa. 1 dl sukkerEvt. 1-2 dl portvin1 dl rosiner50 g mandlerSmut og hak mandlerne. Varm forsigtigt ekstrakten op sammen med rødvinen. Den må ikke koge, så fordamper alkoholen. Smag til med sukker og portvin. Tilsæt rosiner og mandler og server. Man kan lave mindre portioner ved at varme et par glas rødvin op og smage til med ekstrakt, sukker og portvin. Til gravide og chauffører kan man koge lidt af glöggen helt igennem, så alkoholen forsvinder.

Skovfogedens hjemmebagte hundekiks.350 gr. rugmel, 150 gr. hvedemel,  4 dl. lun kærnemælk,  125 gr. dåseleverpostej,50 gr. gær,  en rest brun sovs eller evt. bouillon

Rør gæren ud i kærnemælken.

Pisk derefter leverpostejen ud i kærnemælken.

Tilsæt begge slags mel og ælt det hele godt igennem.  Dæk med et vådt viskestykke og lad det hæve i mindst 5-6 timer.

Dejen slås ned og der formes hundekiks, små kødben eller hvad man nu synes, i passende mundrette størrelser.

Hundekiksene placeres på en bageplade med bagepapir og pensles med boúillon eller en rest fortyndet, brun sovs.

Sæt pladen i en kold ovn og tænd på 175 grader.

Derefter bages i ca. 2 timer. Sluk ovnen og lad hundekiksene blive kolde i ovnen - så bliver de rigtig knasende sprøde.  Skovfoged Anders Walther HansenNaturstyrelsen


Nyhedsoverblik